Проф. Асен Асенов: Санкциите по закона „Магнитски“ са окончателни, не подлежат на обжалване

Проф. Асен Асенов

Законът „Магнитски“ има реални действия в борбата с корупцията и решенията по него са необратими. Те не подлежат на съдебни обжалвания, те са окончателни. Това заяви пред БНТ преподавателят в Американския университет във Вашингтон проф. Асен Асенов.

Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на трима български граждани и 64 организации поради корупция. Ограниченията се отнасят за бизнесмена Васил Божков, бившия депутат от Народното събрание от Движението за права и свободи Делян Пеевски и член на Националното бюро за контрол върху специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Активите им в САЩ ще бъдат замразени.

„Ясно и точно е казано, че въпросните лица и свързаните с тях подлежат на санкции. Американските фирми не могат да правят повече бизнес с тях, каза проф. Асенов.

САЩ имат ключова роля в международната разплащателна система. По думите му за последните 10-15 години европейски банки са платили милиарди долари глоби заради нарушаване на американското финансово законодателство.

Проф. Асенов уточни, че федералното правителство никога не взима решения без да има солидни доказателства. Това е опит да се помогне на България да се избави от оковите на корупцията. Имаме споразумение за правна помощ между САЩ и България, коментира още проф. Асенов.

2 Comments

  1. Появи се Алексей Петров да говори срещу прокуратурата , уж подавал сигнал срещу определени корупционни схеми и пак приказки под шипковия храст , без доказателства. Нали Цветанов го преследва за корупция.С неговата застрахователна компания Армеец- да не говорим повече, все пак е тежко бивше ченге..Да не би да е следващия преследван за корупция.Изпреварва събитията , докато не са го посочили и осветили.А от къде знае , да не би тази прокурорка да го разследва и има да си отмъщава.Ще гледаме.А, вие сега сте от другата страна , няма как да кажете.Най – много да го подкрепите политиката е низ от интереси…..

  2. А САЩ вижда ли как президентското правителство се фокусира във всички държавни институции с милиони, които , чуйте ми думата ще бъдат източени.Във всички сектори- Здравеопазване , банки, култура, икономика- Университетски болници- Александровска и Лозенец, ББР, Митници- там е златна мина, Енергетика- Марици, щяха театри да зкриват , ама се поспряха , но не са се отказали. Да не изброяваме.Бързат и не се крият- скалъпят някоя партенка и хайде , смяна на шефа , за да не се види как го правят.Ние трева пасем- спецове сме вече- едно и също години наред. А хората, които уволниха ще съдят държавата – съдът ще ги върне , но неустойките на останалите ще ги платим ние, гласуващите , плащащите данъци и тъпите им машини за гласуване, дето ще ихвърлят на боклука после. Комисионната обаче ще лапнат от фирмата вносител.Така действат БСП- то винаги е било така- народните пари за нищо ги нямат.Завладяват сектор сигурност- от полиция до разузнаване- вадят компромати- заплашват , преследват, цял ден успиват народа по телевизията с разни партенки, размахват листчета , всяват страх, и омраза и злоба и когато се наместят започват да крадът по целия фронт – от високо до най – ниски нива- заменки, застрояване върху чужда земя.Забравихте ли защо избирахме Бойко 12 години и как за този период не се роди друг водач? Защото няма луди да се занимават с народ , които гласуват за своите гробокопачи, защото са 80 процента дибили.Американците и европейците няма как да разберат как ,и възможно ли е да има такова чудо- тъп цял народ.Да си ореже придобивките , за да си отмъсти , защото народът е мързелив и завистлив и изключително ограничен.Бързат , бързат , докато и Европа не ги е резнала с парата.А ние после пак ще духаме супата .Те и сега ще фалшифицират изборите, щото с тия машини- пълен смях.Дядо като застане отпред ще вика- ела бе , ела бе момче, че не мога да се оправя как да гласувам- това тайна на вота ли е ?Слави е до колене в тази лайняна кал , която сътвори….

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.