Ето я „Бялата гълъбица на Кордова“ от Дина Рубина

„Бялата гълъбица на Кордова“ от Дина Рубина е най-новата книга, която излиза в понеделник с логото на издателство Лабиринт.

Книга за любовта, написана с много любов.

Книга за изкуството и отговорността.

Книга за това, че рано или късно плащаме за всичко. Че винаги ще се намери за какво да живеем. И за кого да умрем.

Книга, пълна с перипетии, неочаквани обрати и тъга. А също със смях.

Книга с прекрасен език. С изтънчен стил. С дръзко изградена фабула. С отлично изваяни образи, мисли и чувства. С усет към естетиката и точните детайли. С достоверност и полет на въображението. И с щипка мистика.

Какво още е необходимо, за да прикове романът вниманието? И да се вреже задълго в съзнанието ни?

Със сигурност главен герой, в когото няма как да не се влюбите: Захар Кордовин. Гений на ментетата, влюбен в живописта, фалшификатор с душа на истински художник. Благороден авантюрист, Робин Худ на изкуството, блестящ интелектуалец, обаятелен мошеник. Трагичната му, изпълнена с обрати съдба е сюжетът на неговия живот в стил увлекателен трилър.

Роман за онези, които обичат добрата, умна проза.

ДИНА РУБИНА е родена през 1953 г. в Ташкент в семейството на художник. Кръстена е така в чест на холивудската звезда Дийна Дърбин. Завършила е консерватория. Едва 17-годишна публикува първия си разказ, с който веднага се нарежда сред най-интересните млади писатели. През 1990 г. отива да живее в Израел, но продължава да пише на руски. Днес си е извоювала място в десетката на най-четените рускоезични белетристи.

По много от творбите й са заснети филми.