За малките читатели: „ТОМ ГЕЙТС: Отлични оправдания (и други хубави неща)“

„ТОМ ГЕЙТС: Отлични оправдания (и други хубави неща)“ е втората книжка от Лиз Пишон, която излиза на български с логото на Дуо Дизайн.

Отсъствието на училище от списъка със задачи за деня е страхотен повод да измислиш куп Отлични оправдания и други хубави неща.

Изведнъж вдъхновението взима връхна точка и Том прави сериозен опит за домашна работа. Стига да получи допълнителни джобни пари. С добър родителски подход обаче, няма как да се случи.

Следва много находчив план как да злепостави сестра си Дилия пред новото ѝ гадже, Ед.

Ето го и Дерек, най-добрият му приятел. Те отново са в ритъм. Следват репетиция след репетиция. Не след дълго и концерт с подбрана публика – не къде да е, а в дома за стари хора Тучни ливади.

И така, ваканцията е като забава без край. Том е напълно щастлив и има невероятни идеи за нови рисунки. А ИЗКОПАЕМИТЕ, баба и дядо, отново бръмчат наоколо.

Трябва само да внимава с някои неща, които изобщо не бива да споменава пред чичо Кевин и леля Алис. О, и да не счупи нещо скъпо в тъй голямата им къща. Оп-па, трябва да е нащрек и с братовчедите, защото хич не обича да гледа страшни филми.

Има нещо още по-страховито от филми на ужасите, да знаете, и то е зъбобол.

Оказва се обаче, че има далеч по-мъчително преживяване от един зъбобол и то е унижението.

Лиз Пишон е родена на 16 август 1963 г. в Лондон, Англия, където прекарва голяма част от своя живот. В началото на кариерата си работи като илюстратор, но впоследствие решава да пробва късмета си и като писател, което се увенчава с огромен успех. Днес първата книга от поредицата Великолепният свят на Том Гейтс е преведена на над 44 езика в 11 милиона копия по света. На въпроса откъде черпи вдъхновение за живота на своя герой, Лиз отговоря, че редица от случките с учители, описани в книгите, всъщност са базирани на истински истории от нейните училищни години.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.