Сцена на Младия музикант с Марио Бобоцов – клавирен рецитал в Камерна зала „България“

Марио Бобоцов

На 12 юни в Камерна зала България ще засвири пианото на Марио Бобоцов.

Неговата виртуозност на сцената някак си избухна през последните години и той се доказва с големия си талант, извоювайки редица международни награди и стипендии, сред които: първа награда  на International Millersville Keyboard Division Piano Competition, Пенсилвания, САЩ (2021), трета награда на Lancaster International Piano Festival, САЩ, като той е най-младият лауреат в категория „Млад артист“ (2020), първа награда на конкурса Classic Music Online Competition Perusia Harmonica, Перуджа, Италия (2020), първа награда на ХХІІІ Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори” – Добрич (2019), първа специална награда на 29-ти международен конкурс FLAME, Париж, Франция (2018), Гранд При и Premio Virtuoso на международния конкурс „Sante Centurione“, Киети, Италия (2018). 

И тази година престижната сцена на Младия музикант, в рамките на международния фестивал „Софийски музикални седмици“, който се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев и отново е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г. се доказва с изявите на младите таланти. 

Марио Бобоцов завършва Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в класа по пиано на г-жа Милка Митева, при която започва обучението си на 6-годишна възраст. Той избира да продължи обучението си в Кралската консерватория в Бирмингам с предоставената му пълна стипендия в класа на проф. Паскал Немировски, като същевременно му е предоставена и стипендия за бакалавърска степен и от Манес скул, Ню Йорк, САЩ.

С любов към екстремното планинско каране на колело, Марио продължава най-сериозното си занимание – да се усъвършенства като млад концертиращ пианист и вечерта на 12 юни ще представи програма от Лудвиг ван Бетховен – Соната № 8, оп. 13  „Голяма патетична соната“; Соната № 26, оп. 81а „Прощална“;  Сергей Рахманинов – Соната оп. 36 № 2, втора редакция, Александър Скрябин – Соната оп. 30 № 4. 

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/

Предвид мерките за сигурност, капацитетът на залата е предвиден на 50%. Билети ще намерите на касите на залата и в електронната мрежа https://epaygo.bg/1468735350  и на касите назала „България“. 

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.