А1 прекрати договора си с Атака заради 130 хил. лв. неплатени сметки

От 10 юни А1 прекрати договора на „Атака“ заради неплатени задължения, обяви компанията. Става дума за дългове над 130 хил. лв., от които над 64 хил. лева са дължими по договора за предоставяне на електронни съобщителни услуги.

„Атака“ има просрочени задължения към телекома от почти две години, преди А1 да се принуди да прекрати своите взаимоотношения с тях. Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, „Атака“ отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения, обясняват от компанията.

„Решението на телекома е продиктувано изцяло от бизнес причини и липсата на желание от страна на ПП „Атака“ за погасяване на натрупаните задължения. Разпространените по-рано от ПП „Атака“ твърдения не отговарят на истината и имат за цел единствено да прикрият нежеланието на организацията да уважи договорните си отношения с А1″, посочват от там.

От сайта на „Атака“ се вижда, че в сутрешния блок на телевизия „Алфа“ днес лидерът Волен Сидеров е обявил, че А1 саботира кампанията на партията.