Веселин Стойнев: Без ревизии и кадрови смени служебното правителство щеше да е съучастник

Веселин Стойнев

„Служебното правителство е длъжно да направи всички ревизии и кадрови смени, за да има честни избори. Иначе щеше да е съучастник на предишните управляващи. Не може да се говори за реваншизъм“. Това каза пред БНР журналистът Веселин Стойнев и уточни:

„За да организира честни избори, то трябва да спре зависимостта от кражбите и задкулисието“.

Журналистът подчерта, че задачата на едно служебно правителство не е просто да организира избори, а да организира и проведе честни избори.

„Този служебен кабинет направи много повече от всеки такъв досега и тъкмо затова е толкова атакуван“, коментира Стойнев.

Според него има грешки и недоизказани неща, за които служебните министри дължат обяснение пред обществото:

„Прословутата началничка на кабинета на Бойко Рашков, която не знам защо толкова време трябваше да се влачи този скандал за едно толкова незначително назначение – началник на кабинет. По-сериозен е случаят с началника на НАП Румен Спецов, там има тежки обвинения, които трябва бързо да се изчистят, защото това удря по легитимността на служебното правителство и претенцията му, че са с чисти ръце и ще изчистят „авгиевите обори“.

По думите на Стойнев това правителство показва тромавост в публичните отношения. Според него и президентът Румен Радев е проявил такава тромавост, като е коментирал със закъснение записа от среща на съветника му Пламен Узунов с бивш директор на митниците:

„Не може да коментираш нещо с голямо закъснение, той направи това вчера от Брюксел, хем да не отговаряш, като кажеш, че това е лъжа. Съмненията продължават да тежат“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.