Мика Зайкова: Мъдрият ни народ ни каза, че иска промяна

Мика Зайкова

„Нека да бъдем добри, нека да бъдем усмихнати, нека да бъдем конструктивни и да работим за мечтата на този народ – за просперираща България, за народ, който има достоен живот и е достоен член на Европейския съюз.“

Това каза най-възрастният присъстващ народен представител Мика Зайкова, която откри първото заседание на 46-ото народно събрание.

Зайкова посочи, че е привилегия да открие първото заседание на новия парламент. Надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели своите знания и умения в полза на България, каза тя.

Нашият мъдър народ ни каза нещо много важно – не иска да живее повече така, иска промяна, отбеляза Мика Зайкова.

Народните представители от 46-ото Народно събрание положиха клетва да спазват конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Традиционно след клетвата в пленарната зала прозвучаха химнът на България и химнът на ЕС.

Преди началото проверка на кворума показа, че в НС присъстват 214 от 240 народни представители.
В пленарната зала е президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Стефан Янев и министрите от служебния кабинет, представители на основните вероизповедания в страната, на съдебната власт и на дипломатическия корпус.

На откриването присъства президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов и бивши председатели на Народното събрание.

На влизане в сградата депутатите получиха папка с Конституцията, справочник за структурата на администрацията, правилник за работата на НС и указания как се работи с електронната система за гласуване.

 

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.