Призивът на БСП за въглищното производство в Марица Изток е тежък популизъм и икономическо харакири

Снимка от фейсбук страницата на Юлиан Попов

Публикацията е от фейсбук страницата на бившия екоминистър Юлиан Попов

Призивът, който се чува, най-вече от БСП, “да запазим въглищното производство в Марица Изток” е (а) тежък популизъм, (б) икономическо харакири, (в) начин да бъде опустошен Старозагорския регион (г), път към по-високи цени на електроенергията и (д) сигурен начин да се изостри демографската криза в региона (или казано просто, да бъдат прогонени младите хора оттам).

Защо? Защото това е призив да се наливат огромни държавни средства в производства, които ще загинат така или иначе. Защото БСП няма решение, само призовава да не се прави нищо и да се харчат пари. Защото този призив лъже хората, които търсят решение и надежда. Защото призивът “да се снишим” води до тежко икономическо, технологично и социално изоставане.
Какво е необходимо? Необходимо е да се мисли напред, да се мобилизират нови технологии, да се инвестира в образование и адекватна професионална квалификация, да се изгражда инфраструктура за бъдещето и да се привличат висококачествени инвестиции.

Призивът на БСП звучи като “да се върнем в 1984 година, за да спечелим още 5 години”. А е вече 2021.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.