Във Фейсбук: Слави Трифонов атакува Христо Иванов

Слави Трифонов

„Днес Христо Иванов отново е коментирал биографиите на номинираните министри от „Има такъв народ“. По този повод искам да споделя една хипотеза“, написа лидерът на ИТН Слави Трифонов, който от своя страна също в пост в социалната мрежа подробности около CV-то на съпредседседателя на „Демократична България“.

„О, не – не става! Бащата на Христо Иванов е бил член на Българската комунистическа партия. Майката на Христо Иванов също е била член на Българската комунистическа партия. Тя е известна и с един митинг, на който държи пламенна реч в защита на Ахмед Доган, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов“, пише той и продължава:

„Христо Иванов е бил строителен работник, завършил е право, но не е известно да е работил като адвокат и не е известно да е имал клиенти. Всъщност, вписан е като адвокат през 2002 г., но поради неплащане на членски внос в Софийска адвокатска колегия е бил глобяван нееднократно и е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия. По-късно единствената му работа е да е в неправителствени фондации и организации“.

Трифонов отбелязва и участието на Христо Иванов в кабинета на професор Георги Близнашки и на Бойко Борисов.

През 2014 г. Христо Иванов става служебен министър и вицепремиер в кабинета на професор Георги Близнашки, виден представител на Библиотекарския кръг, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов.

„След това става министър и на Бойко Борисов, който е „мутра“ и „част от мафията“, по думите на самия Христо Иванов. Думи, изречени от Иванов преди да се съгласи да бъде… министър на Борисов. След като става министър на Борисов, Христо Иванов казва, че това са смешни неща, употребил е площаден език и с господата Борисов и Цветанов работи абсолютно колегиално“, пише още лидерът на ИТН.

Слави Трифонов посочва и че Иванов е участвал в тайни срещи за сформиране на нов политически проект, в чиято основа стои Иво Прокопиев:

„В срещите участват и редица съвременни журналисти и анализатори, които днес громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди правителството. По-късно Христо Иванов става един от главните виновници за разцеплението на десните. Разцепление, което оставя всички десни партии извън парламента за срок от цели 4 години.“

Така че, ако обичат, от „Има такъв народ“ да си сменят кандидата за премиер и да предложат друг, завършва поста си лидерът на ИТН.