Световният бестселър „Леден гамбит“ с премиера у нас 

Обсебващият трилър на Бернар Миние пробужда най-големите човешки страхове

 

Най-четеният автор на трилъри във Франция за 2020 г. Бернар Миние прави своя дебют на българския пазар с романа „Леден гамбит“, издаван от „Ентусиаст“. Заглавието е първата част от успешната поредица за майор Серваз, която до момента включва 9 книги, преведени на 24 езика и разпродадени в тираж от над 4 милиона екземпляра само във Франция. Потискаща атмосфера, напрегнат до краен предел сюжет, ужасяващо гмуркане в най-тайните човешки страхове – „Леден гамбит“ е истинско откритие.

Писателят Бернар Миние израства в Югозападна Франция и прекарва щастливо детство в подножието на Пиренеите. Учи в университета в Тулуза – града, който се превръща в ключово място на действието в хитовата серия за майор Серваз. Носител е на няколко литературни награди, сред които две отличия от престижния фестивал в Коняк.

Бернар Миние

Веднага слез излизането си дебютният му роман „Леден гамбит“ предизвиква силен интерес сред читателите и през 2017 г. е екранизиран от френския канал M6. У нас шестсерийният филм е достъпен за гледане в платформата Netflix с името The Frozen Dead.

„Със сериен убиец, интелигентен колкото незабравимия Ханибал Лектър, този чудесен криминален роман, в който страхът бавно ви превзема, няма да остави равнодушен дори Стивън Кинг“, пише за „Леден гамбит“ вестник „Дейли мейл“. 

Всичко започва, когато в една мразовита декемврийска утрин работници от водноелектрическата централа откриват обезглавен труп на кон, окачен върху конструкцията на лифт в Пиренеите. В същия ден млада психоложка постъпва на работа в психиатричния център за особено опасни престъпници, който се издига над долината.

Майор Серваз, хипохондрик, надарен с изключителна интуиция, смята повереното му разследване за най-странното в кариерата си. Защо някой би убил кон на 2000 метра надморска височина? И каква връзка може да има между него, фармацевта, обесен под мост, и необичайните графити, на които се натъкват полицаите? И най-вече как така на всички тези места е открита ДНК на психопат, затворен в единствената по рода си в Европа психиатрична клиника? Дали това не е началото на един невъобразим кошмар за Серваз?

Можете да поръчате книгата ТУК.