Петър Стоянов: Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал за бъда издигнат за президент!

Петър Стоянов Кадър: БНТ

Експрезидентът Петър Стоянов няма да участва в изборите за държавен глава през ноември.

„Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал за бъда издигнат за президент!“, се казва в специално изявление, публикувано на официалния интернет сайт на Петър Стоянов, който беше президент на България от 1997 до 2002 година.

„От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения „за“ и „против“ евентуалната ми кандидатура за президент – дебати, за които не съм давал никакъв повод“, заявява Петър Стоянов, като допълва, че евентуална негова кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички дясномислещи и проевропейски настроени избиратели в България.

„Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори“, казва още президентът Стоянов.

И отбелязва, че „винаги е участвал в честни и открити политически състезания, че президентският му мандат е бил предшестван от над 12-месечна публична кампания – истинска борба за идеите на демокрацията – и така, честно и открито, е спечели гласовете на над 2 и половина милиона български граждани“.

„Това е Моят начин!“, заявява президентът Стоянов и пожелава на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество.

Името не Петър Стоянов се завъртя в общественото пространство като евентуален кандидат-президент на ГЕРБ.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.