Нова версия за смъртта на Тодор Манчев, разследват убийство

Снимка: Прессекретариат на президента, архив

Нова версия се появи за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев след извършената ексхумация. 31-годишният военнослужещ беше открит мъртъв след инцидента с американски военни край пловдивското село Чешнегирово.

Ексхумацията е извършена в началото на септември, съобщи БНТ, позовавайки се на източници от разследването, което се води от Военна полиция. Открит е и куршумът, станал причина за смъртта на Манчев.

Данните от новата експертиза сочат, че фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата.

Именно това е причина разследващите да тръгнат по нова версия, че Тодор Манчев е станал жертва на умишлено убийство, което е прикрито като самоубийство.

Военният бе открит в стаята си мъртъв след учение на полигона Ново село дни след инцидента край пловдивското летище, когато американски военни нахлуха в производствен цех, нямащ нищо общо с тренировките.

Още в началото бе съобщено, че става въпрос за самоубийство, защото военният полицай е бил нарочен за отговорен за липсата на координация и нахлуването в частен обект извън територията на учението.

Случаят се разследва от Военна прокуратура.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.