Асен Балтов е уволнен дисциплинарно от „Пирогов“

Проф. Асен Балтов

Проф. Асен Балтов е уволнен от „Пирогов“ дисциплинарно и дължи неустойка на лечебното заведение. Това е записано в заповедта за освобождаването му, която самият Балтов предостави на Нова тв.

„Няма да коментирам. За мотивите за уволнението ми попитайте ръководството на болницата“, заяви ортопедът, който вече е получил предложение за работа от частно лечебно заведение.

В заповедта за уволнението на професора не са посочени конкретните нарушения на трудовата дисциплина, поради които му е наложено най-тежкото от предвидените в Кодекса на труда дисциплинарни наказания. В документа само се посочва, че на бившия директор на най-голямата спешна болница в страната трябва да бъде изплатено обезщетение за неизползван отпуск.

Проф. Балтов беше уволнен в понеделник след 21 години работи в „Пирогов“. След като беше отстранен от директорския пост в средата на лятото, той бе около два месеца в болнични и в понеделник се яви на работното си място – Първа клиника по ортопедия и травматология.

След като направил две операции, Балтов бил извикан в кабинета на настоящия и.д директор на болницата проф. Иван Поромански, където му е съобщено, че е уволнен.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.