Представят „Литературна София“ с изложба

Снимка: Иван Шишиев
На 17 септември фотографът ни повежда на литературна разходка из страниците на града

И тази година за празника на София 17 септември фотографът Иван Шишиев („Етюд-и-те на София“) е подготвил изненада за жителите на столицата. Изложбата „Литературна София“ предлага колоритна фоторазходка из страниците на града, като този път се фокусира изцяло върху литературния му облик. Откриването й ще се състои в петък, 18:30 ч., в Cafe 1920 на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 60. По време на събитието ще бъде представен и едноименният фотографски албум на Шишиев, който излезе в началото на септември с логото на издателство „Кръг“.

„Литературна София“ обхваща исторически и съвременни значими книжни пространства, места и личности, които разгръщат в пълна степен богатото литературно битие на столицата. Проектът търси и намира литературата в града под най-различни и причудливи форми – от револвера на Пейо Яворов в дома му, през скритите кътчета на библиотеките и книжарниците, до портрети на Георги Господинов, Теодора Димова, Цочо Бояджиев и др.

В изложбата си Шишиев събира градската литературна действителност в над 30 фотографии. Някои от снимките присъстват в албума „Литературна София“, но други могат да бъдат видени единствено на място. На 17 септември в Cafe 1920 почитателите на града ще имат възможност и да чуят някои от най-интересните и слабо познати истории, които се крият зад снимките на Иван.

Иван Шишиев (р. 1991 г.) е фотограф, пътешественик и запален читател. Завършил е Софийската духовна семинария и специалност „Богословие“ в Софийския университет.

Автор е на най-големия проект за стрийт фотография у нас „Етюд-и-те на София“ – харесан от над 210 000 души във фейсбук и последван от над 50 000 души в инстаграм.

През 2020-а е отличен с грамота на Столичната община за принос в развитието на културата в София.

По-долу вижте някои от снимките на Иван Шишиев:

Снимка: Иван Шишиев
Снимка: Иван Шишиев

Можете да поръчате „Литературна София“ ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.