„Клюкарката“ с премиера в България на 26 октомври 

Снимка: HBO България

Освен новата HBO Max продукция от 2021 година, в платформата ще са достъпни и всички шест сезона на оригиналния сериал излъчван 2007-2012 година

 

Оригиналният сериал на HBO Max и съвременно продължение на „Клюкарката“ ще има своята стрийминг премиера у нас в HBO GO на 26 октомври.

На тази дата ще излязат първите шест от общо дванадесет епизода, а останалите са предвидени за ноември.

“Клюкарката“ проследява живота на привилегирована група гимназисти в Манхатън. Драмата е разказана през очите на неназован блогър, който е решен да открие и раздуха всеки скандал с помощта на редовните си и изключително популярни сред младежите, текстови съобщения.

Оригиналният тийн драматичен сериал, излъчван 2007-2012 година, има общо 121 епизода. Гласът зад кадър, който превежда зрителя през перипетиите на гимназистите и в първия сериал и в продължението на HBO Max, e на Кристен Бел.

Разработено от Джошуа Сафран, сценарист и изпълнителен продуцент на оригиналния сериал, това продължение на поп културния феномен ни отвежда обратно в горен Ийст Сайд, където откриваме ново поколение тийнейджъри от частни училища в Манхатън, Ню Йорк. Действието се развива девет години след като уебсайтът на оригиналния блогър спира да съществува. В новите си серии „Клюкарката“  изследва колко много са се променили социалните медии, както и пейзажът на самия Ню Йорк през годините. 

Поредицата се основава на бестселърите на Сесили фон Зигесар и оригиналното шоу, разработено от Джош Шварц и Стефани Савидж, които са другите двама изпълнителни продуценти и на новия сериал. „Клюкарката“ се продуцира от Fake Empire и Alloy Entertainment съвместно с Warner Bros. Television и CBS Studios.

Дванадесетте епизода на новият сериал са разделени на две части като първите шест ще започнат да се излъчват от 26 октомври, а премиерата на втората част от епизодите е предвидена за ноември, отново в HBO GO. Новият „Клюкарката“ вече е подновен за втори сезон.

26 октомври е и датата, на която HBO Max ще стъпи в Европа, подменяйки поетапно съществуващата платформа HBO GO. Промяната ще е факт от тази дата в скандинавските пазари, в които HBO оперира, както и в Испания. Държавите от централна Европа, включително България, ще предлагат съдържанието на марките на WarnerMedia през HBO GO, докато новата платформа не замени настоящата в първите месеци на следващата година.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.