След Лейди Гергана: Цветелина Цветкова с нова книга – „Зелената жилетка“

Издателство „Пощенска кутия за приказки“ пуска на книжния пазар нова книга на Цветелина Цветкова. “Зелената жилетка” е третата творба на талантливата авторка. Официалната премиера е насрочена за 5 октомври в Кино Кабана в София при спазване на всички противоепидемични мерки.
 
„Зелената жилетка“ е книга за любовта. Тя е смешна, тъжна, романтична, фантастична, наивна, еуфорична, нелепа, носталгична, вдъхновяваща, каквато е самата любов. Ето какво написа за книгата авторът Иво Иванов:
 
Сигурно мислиш, далечни приятелю, че в момента държиш в ръцете си тази книга. А всъщност е точно обратното – книгата е хванала твоята ръка. И отказва да я пусне. Вероятно вече усещаш топлината ѝ през дланите си. А ако разлистиш страниците ѝ, ще я усетиш във всяка своя клетка. Тя иска да вървите заедно – ръка в ръка, ти и тази малка книга. Къде ли ще ви отведе пътеката, постлана с кратки, сграбчващи разкази? Ще ви отведе към неочаквани приключения. Към сълзи и смях. Към страдание и щастие. Към миналото и бъдещето. Към регресията, от която боледува прогресът. Към опиянението и разрухата, които толкова често оставя след себе си любовта. Към хората и нещата, които ни осмислят и без които не можем. Към лъжите, в които вярваме, и към истините, в които не вярваме. Към голямото надбягване с препятствия, наречено живот. Да, това е дишаща, непресторена, топлокръвна книга. От най-редките. Само те са в състояние да ни хванат за ръката, за да ни отведат на местата, които все отлагаме да посетим. И когато пристигнете, сигурно ще усетите, че не вие сте разлистили книгата, а тя е разлистила вас. Поне с мен бе така. Прочете ме на един дъх. И когато последната страница бе затворена, всичко стана някак си по-чисто, обширно и ясно… като небето по средата на лятото.
­
За нетърпеливите почитатели на нашумялата авторка стартира предварителна продажба в онлайн магазина Ozone.bg, Всеки един, предварително поръчал книгата, ще получи своето копие с автограф от Цветелина Цветкова.
 

Коя е Цветелина Цветкова?

Тя е от хората, които изпълват с присъствие всяка стая, в която влязат. Смехът ѝ се чува отдалеч и като вълшебна примка те тегли към нея, така че винаги да можеш да я намериш. Цвети умее да говори с хората на всякакви теми и те постоянно търсят компанията ѝ. Това има своите последици — Цвети познава повече от половин София и никога не може да отиде инкогнито на бар, защото вижда поне петима познати. Тя е като оранжев облак лятна буря и като започнат да валят думи от нея, не остава и капчица съмнение защо е един от най-любимите автори на Пощенска кутия за приказки. Освен двете книги “Лейди Гергана” и “Лейди Гергана 2”, Цветелина Цветкова пише и разкази, които биват прочитани на събитията на издателството от известни автори или самата нея.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.