Един от татковците в „Татковци“ станал татко по време на кастинга за „Татковци“

Снимки: Лилия Йотова

Един от татковците в „Татковци“ станал татко по време на първия кастинг за сериала. Това е актьорът Христо Пъдев, който изпълнява една от главните роли в чисто новата семейна комедия, която тръгва по bTV на 20 септември и ще се излъчва всеки делничен ден от 18 ч.

За радостното събитие сподели самият актьор, който заедно с част от екипа на „Татковци“, представи новия сериал пред медии днес. Репортер на Вевести.бг беше сред първите зрители на първия епизод на премиерната комедийна драма, която е част от есенната програмна схема на bTV.

Една от най-мащабните български продукции в областта на телевизията – сериалът „Татковци“ – още с първи епизод ще завладее зрителите с невероятните истории в живота на всеки един от персонажите. На фона на неочаквано сериозни и объркани семейни връзки и взаимоотношения всеки един от татковците трябва да се справи и с първото предизвикателство – празника на плодовете и зеленчуците в детската градина, в който всеки един от тях има главна роля.

И докато трима от актьорите – Павел Иванов, Филип Буков и Стоян Дойчев се впускат в начинанието без никакъв опит като „татковци“, то Христо Пъдев започва да се „учи в движение“, защото става баща точно в деня, в който се явява на кастинг за ролята на татко. Случайно или не, точно на него в първи епизод на „Татковци“ му предстои да стане чичо за трети път. А заслугата за това е на Стоян Дойчев, който очаква първото си дете от втората си съпруга.

В остър конфликт пък ще влязат Павел Иванов и Филип Буков, които още в първи епизод ще се сблъскат буквално и преносно. Учениците на Стефан Данаилов от последните му класове, ще влязат в образите на двама изключително различни като начин на живот и мислене татковци – единият изцяло отдаден на дъщеричката си вдовец (Павел Иванов в ролята на Тодор), а другият – Филип Буков – свободолюбивият адвокат, познавач и ценител на женската красота, който отказва да приеме факта, че е станал баща.

„С „Татковци“ bTV полага началото на една нова за телевизията стратегия, свързана със сериалите и създаването на българско съдържание в един нов жанр – комедийна драма със семеен характер. Вярваме, че от подобно съдържание имат нужда както зрителите, така и пазара като цяло. Това е ежедневен, позитивен сериал, в който има няколко много важни неща – това са децата и начинът, по който теми от съвременния живот се вплитат в този модерен сериал“, каза Христо Хаджитанев, програмен директор на bTV Media Group. 

„Търсехме актьори, които да носят таланта в себе си. По образа на „татковците“ избрахме и дамите, за да можем да изградим индивидуални образи, между които да се получи невероятна химия. След това дойде и подборът на децата, които са изключително естествени“, разказва продуцентът Евтим Милошев.

Сред децата в сериала е Ая – дъщерята на режисьорката Яна Титова, която играе ролята на Кики. Самата Титова сподели, че за нея е сбъдната мечта да снима комедия.

Въпреки че за Яна снимките на сериала са като „на санаториум“, Милошев разказа, че се снима всеки ден по 12 часа.

„Всеки зрител може да се припознае в някой от епизодите,“ категоричен е другият режисьор Павел Г. Веснаков.

За високото ниво на реализацията на съвместната продукция на bTV и Dream Team е изградена близо 2 декара снимачна площадка. Декорът на сериала включва 11 различни сета (пресъздаващи домовете и работните места на героите) и е пригоден за целогодишна работа. И въпреки натоварения 12 часов работен ден, Яна Титова споделя, че работата й като режисьор по сериала е като да ходи на „санаториум“, тъй като по време на снимките цари спокойствие, разбирателство и професионализъм. С изключителна сериозност подхождат и останалите членове на екипа, защото „покрай хумора и всички забавни случки и истории, в които попадат героите, ние говорим за изключително важни и сериозни неща – като отношенията между родители и деца, отношенията между различните поколения, проблемите в обществото, които семейната среда може да създаде и разреши“, допълва Павел Г. Веснаков, креативен продуцент и режисьор на „Татковци“.

Едновременно актуален и комичен, сериалът представлява свеж прочит на идеята за бащинството  и за семейството в модерния свят. Историята проследява животите на четирима бащи с различен социален, семеен и житейски статус. В ролите на модерните татковци ще се превъплътят едни от най-добрите и актуални наши актьори Филип Буков (в ролята на Алекс), Стоян Дойчев (в ролята на Радо), Павел Иванов (в ролята на Тодор) и Христо Пъдев (в ролята на Слави), а героите им без съмнение ще се превърнат в любимци на аудиторията. Ролите на дамите, които успешно объркват живота на четиримата приятели, са поверени на Стефани Ивайло, Жаклин Георгиева, Кейт Никълс, Силвия Драгиева и Кристина Верославова. Децата, за чието внимание, любов и уважение ще се борят четиримата герои ще бъдат изиграни от Филип Николов, Елис Бакалова, Емилия Рачева, Иван Николов, Мартин Митков, Калоян Илиев и Ая Алексиева. В отделни епизоди към актьорския състав се присъединяват и много гост-звезди като Васил Банов, Албена Павлова и други.

„Татковци“ е адаптация на хитовата продукция „Dear Daddies“, излъчвана в повече от 15 страни по света. У нас сериалът се снима по словашката адаптация, която е една от най-успешните света.

„Покрай хумора и всички забавни случки и истории, в които попадат героите, ние говорим за изключително важни и сериозни неща – като отношенията между родители и деца, отношенията между различните поколения, проблемите в обществото, които семейната среда може да създаде и разреши“, допълва Павел Веснаков.

Вевести.бг препоръчва с две ръце и едно сърце да гледате „Татковци“! Най-накрая отново хубав български сериал!

По-долу вижте кадри от сериала и от снимачната площадка: