„Звездна кухня“ – 120 рецепти от любими филми и сериали

Любимите филми ни даряват не само с дълбоки емоции, но и често с… кулинарно вдъхновение. Едва ли има зрител, останал апатичен към онова, което любимите му герои похапват или приготвят в любимата серия или кинолента. Луксозното цветно издание „Звездна кухня“, което излиза с логото на „Милениум“, дава възможност на изкушените от готвенето да преминат отвъд екрана, като им поднася изтънчен  кулинарно-кинематографичен подбор от автентични рецепти на 120 великолепни ястия от филмови шедьоври. 

Съставители на книгата са Галина Иванова, Гергана Танева и Вероника Йорданова.

Любителите на киното и апетитните блюда вече съвсем точно ще знаят как да сготвят прочутия рататуй, спечелил  звезда „Мишлен“ на мишлето-кулинар Реми, пъдпъдъците в саркофаг от стилното меню в „Угощението на Бабет“, хрупкавите царици на сицилианските десерти – каноли, с пълнеж от разтапящ душата и на най-жестокия мафиозо крем,  лучената  супа „Гурме“ с нотки на хибискус  – един от шедьоврите на гениалния шеф Виктор Баринов от сериала „Кухня“,  любимия на агент Купър от „Туин Пийкс“ пай от вишни, бисквитите на компютърната програма Пифия от „Матрицата“. Ще научат още тънкостите при приготвянето на легендарния сандвич „Овлажнител“, който обожава Рос от „Приятели“,  чийзбургерите,  с които постоянно се тъпчат Джон Траволта и Самюел Л. Джаксън в „Криминале“, традиционния йоркширски пудинг, сервиран с ростбиф на аристократичната трапеза в „Имението Даунтън“, октоподите с маслини от „Зорба гъркът“, ненадминатите канелени кюфтенца от „Щипка лют пипер“, изисканото филе миньон, по рецепта на готвачите от „Титаник“, екзотичния рамен от японския екшън „Тампопо“, шоколадовото вълшебство по старинна виенска рецепта с поетичното име „Зърната на Венера“ от филма „Шоколад“ и „белият“ му вариант от „Амадеус“ и още много други познати от екрана изкушения за небцето.

Рецептите от тази книга отправят читателя на незабравимо кулинарно пътешествие, а приготвянето им гарантирано ще ви накарат да се почувствате като звезда на големия екран и да изживеете историята на своя най-хубав филм.

Приятно готвене и добър апетит!

Можете да поръчате „Звездна кухня“ ТУК.