СМЕ e първата медийна компания в Централна и Източна Европа, която става част от консорциума BAFTA albert

В организацията членуват световни лидери в създаването на телевизионно съдържание

Central European Media Enterprises (CME) е първата медийна компания в Централна и Източна Европа, която стана международен член на BAFTA albert. Това е органът на индустрията, който отговаря за устойчивото развитие на околната среда при заснемане на продукция за кино и телевизия. CME се нарежда до компании като Fremantle, ITV и Sky с разбирането, че амбицията й да е най-добрият продуцент на съдържание в Централна и Източна Европа не трябва да бъде постигана с цената на влошаващо се въздействие върху околната среда.

„Като водещ продуцент на телевизионно и дигитално видео съдържание в Централна и Източна Европа, осъзнаваме силата си да популяризираме и вдъхновяваме устойчиво поведение у своята публика, но разбираме нуждата да се вгледаме и в собствения си начин на работа. Приемаме безрезервно принципите на albert и възнамеряваме на внедрим такива промени в bTV Media Group, които ще ни позволят да измерваме по-добре въглеродния си отпечатък и да го намаляваме. Нашето съдържание, което отговаря на най-високите стандарти за качество, трябва да се съобрази с най-високите стандарти и по отношение на екологичното въздействие“, коментира Любош Йетмар, президент на СМЕ България.

„С вълнение приветстваме CME като наш международен член. Отчитаме важното влияние на CME на пазарите в Централна и Източна Европа и вярваме, че стъпките, които компанията предприема като лидер на местно ниво, ще вдъхновят много други организации да поемат по същия път и да започнат да внедряват устойчиви практики пред и зад снимачната камера“, коментира Розер Канела-Мас, международен мениджър на albert.

bTV вече има опит във въвеждането на принципи на albert в телевизионните си продукции – последните няколко сезона на MasterChef България, например, следват концепцията за нулев отпадък в работата с храна по време на снимките на шоуто. 

Собственикът на CME, PPF Group, споделя ангажимента за въвеждане на устойчиви практики в името на околната среда и приветства членството на CME в albert. От придобиването на CME преди една година, компанията продължава да бъде посветена на инициативите си за екологично, социално и корпоративно управление и ще подкрепя и инвестира в подобни партньорства и занапред. 

За CME

CME развива телевизионни канали в Чешката република, Румъния, Словакия, Словения и България и е водеща компания за медийно и развлекателно съдържание в Централна и Източна Европа. СМЕ излъчва 30 телевизионни канала със свободен и платен достъп и достига до общо 45 милиона зрители. Вижте повече тук: www.cetv-net.com 

За albert 

albert е органът на телевизионната и кино индустрия, който отговаря за устойчивата околна среда. Основан през 2011 г., консорциумът подкрепя бранша в ограничаване на въздействието на работата му върху околната среда, както и в създаването на видео продукция, съвместима с концепцията за устойчив климат. Като проект, подкрепен от BAFTA, независими продуценти и телевизии, albert се финансира изцяло от индустрията, което означава, че всички негови дейности са достъпни за организациите на възможно най-ниската цена и не струват нищо на индивидуалните зрители и потребители. Със своите събития, онлайн инструменти и обучения, практически насоки и визионерство, albert дава възможност на професиите, свързани със създаването на телевизионна и видео продукция, да идентифицират и работят върху възможности за ефективни действия в полза на устойчивия климат. Вижте повече тук: www.wearealbert.org 

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.