Излезе от печат “Текущо и вечно в управлението” от Светослав Ставрев

Книгоиздателска къща “Труд” представя изключително провокативното философско-социологическо есе на Светослав Ставрев “Текущо и вечно в управлението”.

В над 100-страничния труд авторът обяснява какво е Скенер и как той влияе на човечеството.

“Скенерът ни учи, че: Качеството на живота, който водим, зависи от две напълно “безплатни” и общодостъпни условия, които можем и сме длъжни да си осигурим сами, ако си отговорим на следните въпроси:
а) Какво да правим поотделно не само за нас, но и за другите, за да бъдем и останем заедно;
и б) Какво да правим за всеки от нас поотделно, когато сме и искаме да останем заедно.

А холограмният подход ни обяснява и напомня, че: Животът е безкраен. Винаги има и “утре” – тук долу или там горе. Нищо не е безвъзмездно и/или безнаказано. Неотклонно идва моментът, когато всеки ще си “плати сметките”. По един или друг начин. Отговорността си върви заедно със свободата ни”.

Светослав Ставрев е роден през 1944 г. в София. Завършва икономическия университет ВИИ „К. Маркс“ в София през 1969 г. Работил като преподавател по социология, организация, публичен и частен мениджмънт в УНСС, ПУ „П. Хилендарски“, СУ „Кл. Охридски“ и др. училища. Извършвал е анализи, оценки и насоки за усъвършенстване както в частната, така и в публичната сфери. Професор е по мениджмънт, доктор по икономика и доктор на философските науки. Публикувал самостоятелно и в съавторство 15 книги, няколко десетки статии и студии в специализирани издания и много материали по актуални теми – печатни и електронни.

Можете да поръчате “Текущо и вечно в управлението” ТУК.