Четем „Яж, чети, обичай и пътувай“ от Славея Лазарова

„Яж, чети, обичай и пътувай“ от Славея Лазарова е най-новото заглавие, което излиза с логото на издателство „Изток-Запад“.

Днес ще съм щастлива, така реших. Ще се усмихна на намръщеното време и ще оставя слънцето в мен да грее ярко. Ще поспра за малко и няма да бързам. На кафето ще се насладя, на минутките спокойствие и ще си направя график на мечтите. Ще започна да ги сбъдвам една по една и до обяд вече ще съм преполовила списъка. Следобед ще се влюбя и ще разбера какво е да обичаш истински. А когато слънцето залезе, ще знам, че е изминал още един ден, в който не съм забравила как се живее щастливо, казва Славея.

Тази книга крие в себе си уют, спокойствие и топлина; тя може да ви накара да се усмихнете дори когато навън е мрачно. На страниците ѝ ще откриете себе си, ще усетите вдъхновение и ще преминете през чудна палитра от емоции. Ще ви се допътува надалеч, ще се пренесете в спомените си или просто ще се насладите на едно вълшебно бягство от ежедневието. Смисълът на текстовете ще се променя през сезоните от живота ви и ще можете да ги препрочитате, откривайки по нещо ново, което да ви развълнува всеки път. Направете си чаша ароматно кафе, опечете любимия си сладкиш и се насладете на всяка страница, написана с любов. 

Славея Лазарова е на 30 години, има прекрасно семейство и пъстър живот, изпълнен с много щастливи моменти. Обича да се пренася в света на книгите, да прекарва време с близките си, да пътува, да подслажда следобедите си с парченце шоколад и да мечтае смело. 

Отраснала в малък град, Славея е имала вълшебно детство и още оттогава се е научила да вярва в чудесата и да цени малките радости във всеки един ден. Завършила е журналистика, но вдъхновението я е отвяло в съвсем различна посока. През 2015 г. създава свое местенце в интернет – Яж, чети, обичай и пътувай, – в което често споделя мислите и вълненията си за живота, любовта, щастието, малките жестове, семейството и всичко, което ù е на сърце. Мечтае да вдъхновява хората, да откриват себе си в написаното от нея и да знаят, че най-хубавото тепърва предстои. 

С времето фейсбук страницата Яж, чети, обичай и пътувай става разпознаваема, започва да набира все по-голяма популярност и към днешна дата е следвана от 140 хиляди души. Славея е щастлива да има толкова съмишленици на едно място, с които да споделя мислите си. Вярва, че човек сам е отговорен за щастието си и че трябва да се грижи за него всеки ден. Надява се тази книга да докосне още повече хора и да ги накара да оценят всичко, което вече имат в живота си, да ги вдъхнови да мечтаят още по-смело и да следват сърцето си за всеки един избор, който им предстои.  

По-долу четете откъс от книгата:

Трупай спомени

Суетата, стремежът към охолен живот, показността, големият дом, трупането на вещи, тревогите за външния ни вид или дребните ядове нямат стойност. Никаква. Те са като ненужен прах в душите ни, който само събираме с годините. Нищо от това суетене, печелене и трупане няма смисъл и го разбираме чак когато сме на път да загубим собственото си здраве или това на наш близък. Важни са спомените, които сме създали, впечатленията, които сме оставили у другите, емоциите, които сме си подарили, залезите, които сме наблюдавали, и прегръдките, които сме раздали. Важни са нежните докосвания, дъхът на солено море, ароматът на прясно изпечен хляб, смехът до сълзи, споделените емоции, трогателните жестове, милите думи и всички други уж дребни неща, които придават цвят на живота. Важни са не нещата, които мечтаем да притежаваме, а онези, които копнеем да изживеем.

Можете да поръчате книгата ТУК.