10 души от едно семейство са загинали в катастрофата на „Струма“

Кадър: БНТ

Десет души от едно семейство са сред загиналите в трагичната катастрофа на магистрала „Струма“, съобщава „Слободен печат“.

„Цялото ми семейство изгоря“, споделя пред медията г-н Яхи от Скопие-Север, който губи 10 роднини в автобуса-ковчег, включително и членовете на семейство Мухаджери, с които имал родствена връзка.

Семейството пътувало за почивка в Истанбул.

По информация на македонската медия сред жертвите са начална учителка от село Студеничани и дъщеря ѝ, която била непълнолетна.

Сред загиналите имало и кметски сътрудник, който в Истанбул празнувал рождения си ден с приятелката си, която също е загинала.

Разследващи от мястото на събитието разказват пред репортер на „24 часа“, че пред средната врата на автобуса има изгоряла жена с две деца на ръце, вероятно близначета.

В момента те проверяват за допълнително гориво – бензин, защото дизелът трудно експлодира, а автобусът е бил дизелов. Един от оцелелите е разказал пред македонския премиер, че били събудени от силна експлозия.

По първоначални данни в автобуса са пътували общо 52 македонски граждани, 45 от които са загинали, а 7 са настанени в „Пирогов“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.