Знаменитата котка Мог посреща първата си Коледа

Котката Мог посреща първата си Коледа! Знаменитата писана, станала любимка и на българските деца с книгата на Джудит Кер „Мог забраваната“, сега се протяга в домашната библиотека с „Коледата на Мог“. Преводът на български език отново е на Мария Донева, изданието е с логото на „Лист“. 

Историята и картинките на Джудит Кер пренасят малките и големи читатели в дома на семейство Томас в навечерието на Рождество. Козината на Мог е все така загладена и шарена, мустаците стърчат като антени, но очите ѝ стават кръгли като палачинки, щом вижда…ходещо дърво. Че даже и говорещо!

Лапите ѝ тутакси я изстрелват и какви чудеса се задават след скока – трудно е за разправяне. По някое време Мог даже прави салто през комина, но накрая всичко завършва добре , защото Коледа е време за вълшебства и топлота.

Джудит Кер разказва и рисува тази приказка преди 51години и оттогава до днес тя е неизменен бестселър. За образа на Мог авторката се вдъхновява от собствената си котка. Със същото име и шарки, тя дава импулс на Кер да я увековечи в 17 истории. Писателката и илюстраторка ги разказвала първо на дъщеря си Тейси и сина си Матю, а после сядала на бюрото, за да ги запише и нарисува илюстрациите. През цялото време нейната собствена сива Мог мъркала доволно в скута ѝ.

Можете да поръчате „Коледата на Мог“ ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.