Излезе „Десетият дар“ на Джейн Джонсън

„Десетият дар“ на Джейн Джонсън е най-новото заглавие на книгоиздателска къща „Труд“. Това е втората книга на авторката, което излиза на български език.

Историята започва от един скъп лондонски ресторант, където Джулия получава подарък от любимия й мъж, който ще промени живота й. На пръв поглед, подарената й книга изглежда, че е просто антикварен екземпляр с изящни модели на бродерия от XVII век. Но когато младата жена се вглежда, открива, че съдържа и избледнели бележки в полето отстрани. Записките са водени от красивата и дръзка Кат Трагена – майсторка на шевици, отвлечена през 1625 г. от мюсюлмански пирати и отведена със своите съселяни на брутално пътуване до Мароко, където всички са продадени на търг като роби.

Завладяна от това драматично откритие, Джулия заминава за Северна Африка, за да определи автентичността на книгата и да разкрие повече от историята на Кат. Там, в компанията на харизматичен марокански водач, сред знойната жега, пазарите за подправки и екзотичните руини, Джулия открива погребани тайни. А в Мароко – точно както Кат преди нея – тя отдава и сърцето си.

Можете да поръчате „Десетият дар“ ТУК.