Теменужка Петкова в болница с ковид

Теменужка Петкова Снимка: Вевести.бг

Бившата енергийна министърка Теменужка Петкова – сега депутатка от ГЕРБ, е в болница с COVID-19, предаде БНР. До вчера Петкова бе на работното си място в Народното събрание. Следобед тя взе участие в бюджетната парламентарна комисия и в енергийната комисия.

Според последните разпоредби на здравното министерство всички контактни с нея депутати трябва да бъдат поставени под 7-дневна карантина.  Само за тези с бустерна доза карантината може да бъде вдигната по-рано, ако предоставят по електронна поща отрицателен резултат от проведено след 72 ч. от датата на поставяне под карантина PCR изследване. В този случай карантината се отменя до 24 часа от представяне на документа.

В момента под карантина са всички участници в Консултативния съвет по национална сигурност, включително и президента Румен Радев, и премиера Кирил Петков. Карантината бе наложена, след като председателят на НС Никола Минчев се почувства зле след заседанието и даде положителна проба за COVID-19. От изолация се спаси единствено заместник-председателят на НС Кристиян Вигенин, тъй като е преболедувал коронавируса преди по-малко от 3 месеца.

1 Коментар

  1. тая трябва да е в СЛИВЕНСКИЯ затвор

Коментарите са ограничени.