Мирослав Ненков: Предлагам Джокович за почетен председател на „Възраждане“

Предлагам Новак Джокович за почетен председател на партия „Възраждане“. Това е прекрасна идея, човекът е много влиятелен и пасва на тези хора, които злостно спекулират със страховете на хората. Това заяви в студиото на „120 минути“ по bTV д-р Мирослав Ненков, анестезиолог и бивш служебен министър на здравеопазването.

„Оказва, че се обществото търси емпатия в здравните специалисти на първа линия, а не им демонстрира такава. Какво значи аз съм против всички мерки? Против кои мерки? Най-вълнуващото в разговорите с тези хора е, че те не искат зелен сертификат, ваксина, социална дистанция, детето им да се изплюе, защото това е безкрайно травмиращо – независимо, че децата го правят често един срещу друг, без никакъв повод. Това е много плашещо“, заяви председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков.

Според д-р Ненков у нас мерките въобще не се спазват дори и в мекия им вариант, в който са разписани у нас.

„Второ, вирусът твърдо лесно се предава. Трето, неваксинираните хора са по податливи на вируса. Непрекъснато чувам как в Германия, която е 80% ваксинирана, колко много хора се разболели днес. Да, те са се разболели, но не са влезли в болница. А тези, които са влезли в болница, не са стигнали до интензивното отделение. Ето това е идеята на ваксината“, добави още той.

По думите му още в самото начало посланието за това какво прави COVID ваксината е било сбъркано.

„6,9% от починалите с COVID-19 за последните 14 дни в страната са били ваксинирани, 93% са неваксинирани. Не разбирам какво повече има да се обсъжда повече по въпроса за ваксините, като в България доказан случай за директна увреда от този вид ваксини нямаме“, заяви д-р Ненков.

Според проф. Момеков има „много хора, които все още са лишени от достъп до истината, защото не знаят как да направят литературна справка и получават наготово смляната информация, която социалните мрежи са предоставили на същество, което няма човек да мисли“.

А според д-р Ненков зеленият сертификат трябва да бъде затегнат, за да има смисъл.

„В критични времена няма решения на властта, от които да са доволни всички“, добави той.