Ето го „Пътят на солта“ от Джейн Джонсън

Третият роман на българския пазар от Джейн Джонсън е вече в книжарниците. “Пътят на солта” е един от най-продаваните романи на писателката из цял свят, преведен е на над 10 езика.

Историята е и романтична, и трагична. Бащата aрхеолог на Изабел умира, оставяйки ѝ пъзел: мистериозен африкански амулет и загадъчно писмо.
Но какво представлява амулетът? И защо иска точно Изабел да го получи? Съвсем импулсивно младата жена се качва
на самолет до Мароко, за да разбере. След като почти е убита при инцидент, който уврежда амулета, разкривайки повече от тайните му, тя осъзнава, че трябва да внимава. Но когато нейният спасител, Таиб, предлага да й помогне за разкриването на историята на амулета, тя не може да устои на изкушението да разплете историята до край.
Така попада в мистериозния свят на туарегите, в плен на очарованието на пустинята. Предприемайки дългия път – пътя на солта, който преди нея е извървяла друга,
не по-малко дръзка жена… 

Джейн Джонсън е британска писателка и издател. Освен с работата си с Дж. Р. Р. Толкин, тя е известен редактор на британските издания на Джордж Р. Р. Мартин, Робин Хоб и Дийн Кунц. Омъжена е за берберски майстор-готвач. 

Можете да поръчате „Пътят на солта“ ТУК.