Вихра Андреева разказва приказки в нова книга

Мамо, разкажи ми приказка” от Вихра Андреева (Книгоиздателска къща “Труд”) излиза броени дни преди Деня на детската книга, за да зарадва малките читатели с интересните си приказни истории с много поука и красиви илюстрации.

Вихра Андреева първоначално разказва приказките си на своята дъщеря: “В продължение на дълго време всяка вечер измислях приказки за дъщеря ми, която само задаваше темата. И така някои от тях се получиха наистина увлекателни. Приказките в книжката разказват за царе, принцеси, обикновени хора, великани, селяни, деца, феи и магьосници. Често не съм избирала класическия щастлив край, защото в живота нещата невинаги се нареждат така, както ни се иска, но с приказките искам да покажа да децата, че има и други решения освен щастливия край, които не правят живота по-малко хубав.”

Вихра Андреева е завършила Немска филология в Софийския университет, с магистратура преводач-редактор. От 14 години обаче работи в ИТ компания, като в момента е на позиция мениджър на глобални проекти.

Вихра Андреева

Има две деца, момиченце и момченце, които я вдъхновяват ежедневно да пише. Вдъхновява се също от малките жестове, от човечността, от добрите хора, от детския смях, от надеждата и вярва в чудеса. Повярвайте и вие на приказните ѝ истории.

Можете да поръчате книгата ТУК.