Спецпрокуратурата проверява депутат за престъпление против Републиката

Елена Гунчева Снимка: Евроком

Спецпрокуратурата проверява депутат за престъпление против Републиката. Това става ясно от прессъобщение на прокуратурата.

„Във връзка с поредица запитвания от представители на медиите, Специализирана прокуратура съобщава следното:

В Специализирана прокуратура са постъпили сигнали от граждани, в които се излагат твърдения, че български народен представител с инициали Е. Г. евентуално е извършил престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс (чл. 98 – Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години).

На основание на чл. 145 от Закона за съдебната власт прокурор от Специализирана прокуратура незабавно е разпоредил извършване на проверка по случая. След приключване на проверката Специализирана прокуратура ще предостави допълнителна информация“, се казва в съобщението.

По-рано днес посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство у нас се присъединиха към своите колеги от ЕС, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител.

Съвместното изявление е по повод публикация на депутата от „Възраждане“ Елена Гунчева от 18 март.

Постът на Елена Гунчева гласи:

„Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високо точкови (вероятно има предвид „високоточни“- бел. ред.) оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.“

1 Коментар

Коментарите са ограничени.