Отбелязваме 100-годишнината на Радой Ралин с ново издание на всичките му знакови творби

На пазара е вече дългоочакваното юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия писател, поет и сатирик Радой Ралин, което побира всички негови знакови произведения. 

Книгата излиза с логото на издателство „Милениум“.

Радой Ралин (псевдоним на Димитър Стоянов, 23.04.1922 – 21.07.2004 г.) е може би най-колоритният български поет, писател, сатирик, епиграмист, драматург и дисидент. С всяка от творбите си и с примера на собственото си страдалческо битие той докрай защитава принципите на свободата и вечните човешки ценности, като не се бои да осветлява и критикува разнообразните обществени недъзи.

Настоящото издание представлява една съдържателна разходка по пътя на неговото забележително творчество – от нежните му стихове, през прозаичните му остроумия до драматургичните му произведения. 

За Радой Ралин съвременниците му казват:

Радой беше и си остана извън рамките на обичайното, един необикновен човек, не по мярка и надскочил времето, в което живяхме (…) стърчеше с няколко глави над духовното примиренчество.

– Рада Александрова

Нашата история, социология, национална психология, нашата литература едва ли скоро ще кажат толкова истини по своите предмети, колкото е казал Радой в своето творчество.

– Светлозар Игов

Той беше призван да създава. Да създава стихове, които потушават страховете ни, и да отстоява не идеологии, а идеи…

– Вихрен Чернокожев

От творбите на Радой Ралин можем да научим най-важните уроци за случващото се с България и със света от април 1922 година до днес.

– Георги Цанков

Един Радой – така ще се казва мярката за честност и неподкупност във всяко време на корупция, на мошеничество, на лъжа и лицемерие.

Недялко Йорданов

Можете да поръчате книгата ТУК.