Надежда Йорданова: Продължавам да получавам сигнали срещу Гешев

Надежда Йорданова

„Признавам, че темпът, който бяхме планирали за съдебната реформа, не върви както го бяхме замислили. Войната в Украйна пренаписа част от приоритетите. Но все пак закриването на спецправосъдието се състоя в срок“, каза правосъдният министър Надежда Йорданова в предаването (О)позиция на „Сега“.

Сигурно ще има трето искане за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев, ако първите две, които висят в момента пред Висшия съдебен съвет не доведат до неговото отстраняване. Министърът продължава да получава сигнали срещу Гешев. Колкото до поредното отлагане на разглеждането по същество на двете предложения за отстраняването на главния прокурор, Йорданова коментира, че предпочита да откроява положителните сигнали от съвета. Като например това, че членовете му вече приемат хипотезата, че са сбъркали, когато отказаха да разгледат всички основания за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Министър Йорданова залага много на действията на делегираните европейски прокурори, които ще се задействат активно, когато парламентът приеме промените в Закона за съдебната власт.

Йорданова не скри, че четиристранната коалиция бави част от промените, но смята, че фактът, че те се обсъждат по-обстоятелствено, ги прави по-устойчиви.

1 Коментар

  1. Сигналите ги получава от Прокопиев, който е обект на множество разследвания!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.