Боршош на премиерата на „Златният век на българската опера”

Снимки: Лист

Зам.-кметът на София Мирослав Боршош отиде на опера… в книжарница. Той беше сред гостите на премиерата на мащабното издание „Златният век на българската опера” от проф. Боянка Арнаудова в книжен център „Гринуич”.

Мирослав Боршош слуша с внимание как българските певци покоряват световната оперна сцена.

Луксозният том от 608 страници излезе тези дни с логото на „Лист”, а представянето му, което включваше и семинар за феноменалното поколение певци, бе включено в Календара на културните събития на столицата и събра десетки меломани от няколко поколения.

Заедно с публиката проф. Арнаудова потърси отговор на въпроса защо тъкмо във времената на Желязната завеса, родилите се в тоталитарна България Никола Николов, Гена Димитрова, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска, покоряват най-големите световни сцени.

Авторката на книгата проф. Боянка Арнаудова раздава автографи.

Големият певец и педагог проф. Павел Герджиков – един от двайсетимата герои на книгата, сподели моменти от бляскавата си кариера, а ректорът на Музикалната академия проф. Сава Димитров бе категоричен, че след време към тези имена ще се присъединят още българи. 

Баритонът Кирил Манолов пристигна специално за премиерата.

Специално за събитието от чужбина пристигна и баритонът Кирил Манолов, който е сред най-търсените оперни звезди в световен план. Неговият път тръгва именно като наследник на великите български гласове като лауреат от конкурсите „Борис Христов” и Гена Димитрова.

Редакторът на книгата Диляна Димитрова, авторката проф. Боянка Арнаудова и главният редактор на издателство „Лист” Гергана Димитрова представиха „Златният век на българската опера”.

Можете да поръчате книгата ТУК.