Барокови шедьоври на италиански гений Антонио Вивалди в зала 9 на НДК

Барокови шедьоври на италиански гений Антонио Вивалди ще прозвучат на 9 юни в зала 9 на НДК в изпълнение на Калина Христова – концертмайстор на Софийската филхармония, и Български камерен оркестър – Добрич.

Под диригентската палка на маестро Арто Чифчиян ще прозвучи един от най – големите шедьоври на италианския композитор – „Годишните времена“. Публиката и почитателите  на класическата музика ще чуят интерпретацията на оригиналните 4 кончерти гроси от Вивалди в изпълнение на Калина Христова – концертмайстор на Националния филхармоничен оркестър.

В програмата на  9 юни Български камерен оркестър – Добрич ще представи:

Самюъл Барбър – (1910 – 1981) – Адажио

Борис Карадимчев – (1933- 2014) – Пасакалия из Бароков концерт

Алфред Шнитке – (1934 – 1998) – Адажио

Антонио Вивалди – (1678 – 1741) – Годишните времена

Солист в концертната вечер в София на 9 юни в зала 9 на НДК е известната цигуларка Калина Христова. Тя е концертмайстор на Софийската филхармония повече от 15 години и е доказан професионалист с ярка индивидуалност. Опит в ансамбловото музициране получава и като концертмайстор на Камерен оркестър „Орфей”. По покана на Филхармония „Канзай” участва като солист в нейни концерти през 2005 г. Изнася рецитали в Осака, Киото и Нара. Участва като солист и камерен изпълнител и в най-престижните български фестивали.

Любопитен факт е, че партитурата на Пасакалия из Бароков концерт на Борис Карадимчев е лично подарена от автора на диригента Арто Чифчиян в знак на признание за неговите качества като диригент.

Фестивалът се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 г.
Билети на касата на Зала „България”, Билетен център НДК, както и чрез: Eventim.bg, ePay-GO, EasyPay, Bilet.bg и техните партньори.

Билети с отстъпка за учащи и пенсионери.