„Книга за всеки сезон“: Чудна поредица с вълшебни илюстрации разказва за годишните времена

Четирите книжки от поредицата излизат на български в адаптация от талантливата поетеса Мария Донева и с оригиналните илюстрации на известната италианска художничка Ариана Чичио

 

Точно в деня, в който лятото пристъпва прага на годината, на пазара се появява богато илюстрована поредица, която да разкрие магията на всеки сезон за най-малките откриватели! 

Приказната  красота на всеки сезон оживява в новата поредица детски книжки „Книга за всеки сезон“  (ИК „Сиела“) от италианската писателка Джудита Кампело, която ни среща с горските обитатели – смели приятели, които живеят и се забавляват заедно, преживяват мигове на радост, учат се да си помагат и да се грижат един за друг. И канят малки и големи да се присъединят към тях!

Адаптирани на български език в прелестни рими от талантливата поетеса Мария Донева и с топлите илюстрации на известната италианска художничка Ариана Чичио, четирите книжки от поредицата пленяват читателите със своята нежност и пъстрота, а във всяка една от тях децата научават по нещо ново за всеки сезон и се запознават с различни животни и техните навици. 

В „Лятото и синигерчето“ безгрижното лято най-после е дошло – дните са дълги, нощите топли, тревата ухае – цветята цъфтят. А синигерчето е решило да подготви пикник за всички свои приятели в гората. Но запленени от гмуркането в реката и излежаването на слънце, зайчето, катеричката и таралежчето закъсняват безкрайно и много натъжават синигерчето. Навън вече е твърде тъмно и няма и помен от слънцето… Но катеричката има идея – кого ли ще заведе на пикника?

Може да е анимация на текстово съобщение

Може да бъде изображение с Остеоспермум и текст, който гласи 'лятото! приятелите лежат тревата уханието диивауханиетонаветята цветята. небетое чисто, прозрачно ясно всички чувстват направо прекрасн u ежко въздъхва: обичам, най-после започне безгрижното лято! денят лазурен топла -нощта. можем правим приятни неща. дойде идея! синигерка виква. приятели хайде ga дем a пикник'

Няма налично описание на снимката.

В „Есента и таралежчето“ гората вече е пожълтяла, листата падат и идва времето за дългите разходки. Всички се радват на вкусните гъбки, златните листа и хрупкавите жълъди. Всички освен таралежчето, което трябва да заспи зимен сън и да пропусне толкова много интересни игри с приятелите си. Но то е решено, че ще остане будно и ще се забавлява заедно с другите. Дали ще успее да надбяга съня? 

Може да бъде изображение с текстово съобщение

В „Зимата и зайчето“ след есенните приключения идва време за нещо специално… Всички го чакат – и ето го! Полита снежинка, после още една и снегът най-после пристига в гората. Зайчето и приятелите му излизат сред дърветата, за да му се порадват и да поиграят на криеница. Но в побелялата гора зайчето се скрива толкова добре, че се губи. Как ли ще успее да намери пътя към дома?

Може да е анимация на текстово съобщение

Може да е анимация

В „Пролетта и катеричката“ в гората е настъпил истински празник – природата се възражда, слънцето нежно затопля земята, а за таралежчето е време да се събуди от зимен сън и отново да се присъедини към своите приятели. Единствено катеричката е тъжна, защото нарцисът, който е посадила, не иска да цъфти. Добре, че са останалите животни в гората, които да го научат, че понякога с малко търпение се раждат най-красивите неща…

Може да е анимация на текстово съобщение

 

Забавни, цветни и поучителни, приказките от поредицата  „Книга за всеки сезон“  са подходящи за деца на възраст между 2 и 5 години, а всеки, който все още носи детското у себе си, ще намери в тях истинска шарена фиеста. 

В компанията на веселите горски обитатели малките читатели ще открият, че всеки сезон има свой собствен чар – особено, когато е споделен с добри приятели. А сред историите им се крият толкова много интересни идеи за шеметни приключения сред природата.

 Четирите книжки можете да поръчате ТУК.