Бен Стилър към Зеленски: Вие сме моят герой

Бен Стилър и Володимир Зеленски

Американският актьор Бен Стилър се срещна с украинския президент Володимир Зеленски и изрази възхищението си от действията му след руското нашествие в страната на 24 февруари, предаде Франс прес.

„За мен е голяма чест! Вие сте моят герой“, каза холивудската звезда на Зеленски, който също е актьор.

Бен Стилър е посланик на добра воля на ООН. Срещата в Киев се проведе по повод Световния ден на бежанеца, отбелязван на 20 юни. Снимки от нея бяха публикувани от украинското президентство.

„Това, което направихте, начинът, по който мобилизирахте страната, света, е наистина вдъхновяващ“, добави Бен Стилър, посочвайки многобройните речи, които Зеленски произнесе, за да получи подкрепа за страната си.

Преди това Стилър посети Ирпин, където се водеха ожесточени боеве в началото на инвазията. Това е и най-близката точка до столицата Киев, достигана от руската армия, отбелязва Франс прес.

„Имам чувството, че е трудно да се разбере какво наистина се случва тук, без да дойдеш“, сподели холивудският актьор, цитиран от Дир.бг. „Тази сутрин бях в Ирпин. Реалният мащаб на разрушенията – виждате го по телевизията, виждате го в социалните мрежи, но е друго да го видите наистина, да го почувствате и след това да разговаряте с хората“.

На английски език президентът на Украйна благодари на Бен Стилър за визитата и каза, че е „много важно“ той да припомня на света какво се случва в Украйна.

„За нас е важно хората да не забравят. Не е интересно да се говори за войната всеки ден, но за нас е много важно“, обясни още Володимир Зеленски.

Двамата мъже обсъдиха и общия си интерес към комедията.

„Изоставихте страхотна актьорска кариера“, каза Стилър, известен с филми като „Запознай ме с вашите“, „Нощ в музея“.

„Не толкова, колкото вашата“, отвърна му Зеленски, който преди да бъде избран за президент през 2019 г., участва в сатиричния сериал „Слуга на народа“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.