За всички фенове на Хрониките на Нарния: “Имало едно време един дрешник” от Пати Калахан

В “Имало едно време един дрешник” от Пати Калахан (Книгоиздателска къща “Труд”) Мегс Девъншър се заема да изпълни последното желание на по-малкия си брат Джордж, като разкрие истината зад любимата му история от книгата “Хрониките на Нарния”. Отговорът дава надежда, изцеление и магическо пътешествие за всеки, чийто живот някога е бил променен от книга.

Годината е 1950: Маргарет Девъншър (Мегс) е седемнадесетгодишна студентка по математика и физика в Оксфордския университет. Когато нейният любим осемгодишен брат пита Мегс дали Нарния е истинска, логично Мегс му казва, че това е просто книга за деца и със сигурност няма как да е истина. Прикован към леглото поради болестта си и оставайки фокусиран върху любимите си книги, Джордж я притиска да зададе въпрос на автора на наскоро излезлия роман „Лъвът, вещицата и гардеробът“: „Откъде се появи Нарния?“

Въпреки страха си да се свърже с известния автор, който е професор в нейния университет, Мегс скоро се озовава да пие чай с К. С. Луис и собствения му брат Уорни, молейки ги за отговори.

Вместо да ѝ каже директно откъде идва Нарния, Луис насърчава Мегс да направи собствено заключение, докато той бавно ѝ разказва малко известни истории от собствения си живот, довели до вдъхновението му. Докато тя носи тези истории у дома на Джордж, малкото момче пътува по-далече във въображението си, отколкото някога би могло в реалния живот.

Отговорите на К. С. Луис ще разкрият на Мегс и нейното семейство много истини, които науката и математиката не могат да направят, а подаръкът, който си мисли, че дава на брат си – историята зад Нарния – се оказва вместо това неговият дар за нея: надежда.

Пати Калахан

Пати Калахан е автор на бестселъри, написала е на шестнадесет романа и е водеща на подкаст. Тя е носител на награди: “Кристи” за 2019 г.; “Харпър Лий” за писател на годината за 2020 г. и Книга на годината на Асоциацията на библиотеките в Алабама за 2019 г. Тя е ководещ и създател на популярното седмично онлайн шоу на живо и подкаст “Friends and Fiction”.

Пати  е сътрудник на месечната колонка с есета за житейски уроци за списание “Parade”.

Автор на пълен работен ден и майка на три деца, тя живее както в Маунтин Брук, Алабама, така и в Блъфтън, Южна Каролина със съпруга си.

„Пати Калахан добива все по-широка популярност с творбите си, които са достойни за уважение – книги, изпълнени с чудесни истории и задълбочено познаване на човешката природа… С разказа си тя умело ни превежда през житейски бури, в които мнозина от нас ще се припознаят, трогвайки се до сълзи“, казва Дъглас Грешъм, доведен син на автора за книгите за Нарния К. С. Луис.

Можете да поръчате книгата ТУК.