Лена Бориславова: Не съм хванала Кирил Петков за ръката

На кадъра на Десислава Кулелиева от БНТ изглежда, че Лена Бориславова и Кирил Петков се държат за ръце.

Промяна е нужна в света, но най-вече в България, където за да си в политиката, смятат, че трябва да си държанка, коментира досегашната говорителка на кабинета

Досегашната говорителка на кабинета Лена Бориславова обяви, че не държи Кирил Петков за ръката. Това уточнение се наложи, тъй като по медиите се появи тяхна снимка от днешното предаване на поста, на която са снимани в гръб и сякаш са се хванали за ръце.

Кадърът е на фотографката на БНТ Десислава Кулелиева.

Ето какво пише Бориславова във фейсбук страницата си:

В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение – друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.

Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.