Стефан Янев: Политиката е мръсна работа, когато в нея влязат мръсни хора

Стефан Янев

Лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев изпрати открито писмо до медиите, в което разкри, че от различни части на страната са получени сигнали за хора, които се представят за свързани с формацията му и които твърдели, че са упълномощени лично от него да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори, като са поставяли условия, включително финансови.

Бившият служебен премиер определя подобни действия за „абсолютно недостойни, нечисти и провокативни“ и счита, че те целят да дискредитират партията му.

„Небезизвестна е максимата, че „политиката е мръсна работа“, но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, „мръсни“ хора. Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП „Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които “търгуват” и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия“, допълва Стефан Янев.

Той е разпоредил с вътрешна заповед да бъдат оторизирани 8 души, които да изграждат партийните структури в страната.

„Когато взехме решението да започнем да създаваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията. Както знаете, предстои регистрацията на „Български възход“ и ако това се случи, начинът за финансиране ще бъде само един – по начините, посочени в устава“, допълва лидерът на формацията.

Стефан Янев завършва откритото си писмо с думи на полковник Борис Дрангов: „За да живее България, има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати… Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно и чисто метете стълбата само отгоре надолу!”