Стефан Янев: Политиката е мръсна работа, когато в нея влязат мръсни хора

Стефан Янев

Лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев изпрати открито писмо до медиите, в което разкри, че от различни части на страната са получени сигнали за хора, които се представят за свързани с формацията му и които твърдели, че са упълномощени лично от него да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори, като са поставяли условия, включително финансови.

Бившият служебен премиер определя подобни действия за „абсолютно недостойни, нечисти и провокативни“ и счита, че те целят да дискредитират партията му.

„Небезизвестна е максимата, че „политиката е мръсна работа“, но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, „мръсни“ хора. Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП „Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които “търгуват” и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия“, допълва Стефан Янев.

Той е разпоредил с вътрешна заповед да бъдат оторизирани 8 души, които да изграждат партийните структури в страната.

„Когато взехме решението да започнем да създаваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията. Както знаете, предстои регистрацията на „Български възход“ и ако това се случи, начинът за финансиране ще бъде само един – по начините, посочени в устава“, допълва лидерът на формацията.

Стефан Янев завършва откритото си писмо с думи на полковник Борис Дрангов: „За да живее България, има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати… Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно и чисто метете стълбата само отгоре надолу!”

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.