„Игра на криеница“: Ново приключение със Зайчето Питър

Нова, цветна и луксозна книга с главен герой Зайчето Питър е вече на книжния пазар. “Игра на криеница”, която излиза с логото на Книгоиздателска къща “Труд”, с автор Рейчъл Брайт и художник Никола Киниър е по мотиви на Биатрикс Потър и с главни герои познатите приятели на Зайчето Питър – братовчедът Бенджамин, Тими Мишока, както и обичайният злодей Лис-Лисан.

Сюжетът е забавен и динамичен. Лис-Лисан решава да примами малките горски обитатели в уж невинна игра на криеница. Но всъщност целта му е една – да ги сготви за вечеря. Зайчето Питър, както винаги, намисля план, който ще затрудни коварната лисица. Финалът отново е много интересен, а най-малките читатели ще се смеят и забавляват с невероятните истории в стихотворна форма.

През 2022 г. Зайчето Питър стана на 120 години. В далечната 1902 г. Биатрикс Потър създава с перото си едно зайче със синьо палтенце, което скача в градината на лов за репички и по време на този съдбовен лов на репички, той скача и в сърцата на читателите, откъдето никога не си тръгва.

Страстта на Биатрикс Потър и нейният брат били животните. Ето защо те се грижели за мишки, птици, гущери, змии. Тези домашни любимци често се появявали по картините на малкото момиче, а по-късно я вдъхновили за някои от най-обичаните герои в книжките ѝ.

Рейчъл Брайт е позната английска авторка на детски книги. Книгите ѝ са преведени в над 40 държави, а тиражите и надхвърлят 3 милиона продадени копия. През 2021 г. тя пише детската книга “Белята не идва сама” отново заедно с художника Никола Киниър, която бързо става бестселър в цяла Европа. Издадена е и на български от издателство “Труд”.

По-долу можете да надникнете в книгата:

Няма налично описание на снимката.

Може да е анимацияМоже да е анимация на книга

Може да е анимация на текст, който гласи 'бенджамин u тими хванаха ръце om pagocm заиграха me хорце: -знаем, питър, гений cu всички. mu! ще ce включим -братовчед ми e шивач! показа ми kak дa шия! -мога да бода, да режа, да навивам коне ви'

Можете да поръчате книгата ТУК.