„Игра на криеница“: Ново приключение със Зайчето Питър

Нова, цветна и луксозна книга с главен герой Зайчето Питър е вече на книжния пазар. “Игра на криеница”, която излиза с логото на Книгоиздателска къща “Труд”, с автор Рейчъл Брайт и художник Никола Киниър е по мотиви на Биатрикс Потър и с главни герои познатите приятели на Зайчето Питър – братовчедът Бенджамин, Тими Мишока, както и обичайният злодей Лис-Лисан.

Сюжетът е забавен и динамичен. Лис-Лисан решава да примами малките горски обитатели в уж невинна игра на криеница. Но всъщност целта му е една – да ги сготви за вечеря. Зайчето Питър, както винаги, намисля план, който ще затрудни коварната лисица. Финалът отново е много интересен, а най-малките читатели ще се смеят и забавляват с невероятните истории в стихотворна форма.

През 2022 г. Зайчето Питър стана на 120 години. В далечната 1902 г. Биатрикс Потър създава с перото си едно зайче със синьо палтенце, което скача в градината на лов за репички и по време на този съдбовен лов на репички, той скача и в сърцата на читателите, откъдето никога не си тръгва.

Страстта на Биатрикс Потър и нейният брат били животните. Ето защо те се грижели за мишки, птици, гущери, змии. Тези домашни любимци често се появявали по картините на малкото момиче, а по-късно я вдъхновили за някои от най-обичаните герои в книжките ѝ.

Рейчъл Брайт е позната английска авторка на детски книги. Книгите ѝ са преведени в над 40 държави, а тиражите и надхвърлят 3 милиона продадени копия. През 2021 г. тя пише детската книга “Белята не идва сама” отново заедно с художника Никола Киниър, която бързо става бестселър в цяла Европа. Издадена е и на български от издателство “Труд”.

По-долу можете да надникнете в книгата:

Няма налично описание на снимката.

Може да е анимацияМоже да е анимация на книга

Може да е анимация на текст, който гласи 'бенджамин u тими хванаха ръце om pagocm заиграха me хорце: -знаем, питър, гений cu всички. mu! ще ce включим -братовчед ми e шивач! показа ми kak дa шия! -мога да бода, да режа, да навивам коне ви'

Можете да поръчате книгата ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.