Корнелия Нинова ще съди всички, които я обвиняват за износ на оръжие за Украйна и че са правени преводи от „Кинтекс“ за офшорки в Дубай

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани със съд на всички, които са твърдели досега, че по нейно време е изнасяно оръжие за Украйна и че са правени преводи от „Кинтекс“ за офшорки в Дубай.

„Рано или късно истината излиза наяве. Вчера служебният министър на икономиката Стоянов потвърди: по времето на Нинова няма данни да е изнасяно оръжие за Украйна и не са правени преводи от Кинтекс за офшорки в Дубай. А сега какво следва? Всички, които твърдяхте обратното сте лъгали и отивате на съд. Досега заведох четири дела. Сега ще има още. Ще ви осъдя и ще има справедливост!“, написа в профила си във Фейсбук Нинова.

„Докато бях министър се организира мощна, платена, манипулативна кампания срещу мен и БСП, че изнасяме оръжие за Украйна и взимаме комисионни. Лъгаха ви с една едничка цел: да сринат БСП и да компрометират мен, началника на кабинета Калоян Методиев и екипа ми в министерството. Е, сега си признаха – не сме изнасяли оръжие нито през посредници, нито през офшорки“, добавя тя.

„Служебният министър Стоянов призна, че превод от Кинтекс към Дубай по мое време не е правен и че това е станало при служебния кабинет, когато той самият вече е бил министър. Истината е, че този договор с фирма в Дубай е подписан през 2015г. През времето преди да стана министър и след мен са правени преводи там. По времето, когато аз съм министър- нито един. А сега какво следва? Има думата ДАНС . Радвам се, че истината излезе наяве, остава и някой да си понесе отговорността. Така е справедливо!“, завършва коментарът й в социалната мрежа.

Нинова взе повод за коментара си от интервюто на служебния министър Никола Стоянов по бТВ отпреди ден, в което той потвърждава тези факти. Стоянов обаче заяви, че преводът от „Кинтекс“ за офшорката, въпреки че е бил направен вече между 5 и 8 август, по времето на неговото ръководство, е бил подготвен преди това от шефовете на „Кинтекс“, които Нинова е назначила.

„Когато тя сменя ръководството, те като идват, започват да подготвят това плащане“, обясни Стоянов за парите към офшорката. „Фактът е, че докато аз съм министър, се е случило плащането“, уточни още той.

Стоянов каза още, че е изнасяно оръжие за Полша и Румъния, но няма данни то да е било предназначено за Украйна. Министърът обеща още в следващите месеци износът за Полша да намалее, защото той ще поиска от междуведомствената комисия да проверява и крайната дестинация на пратките – нещо, което не е било правено досега. „Ще следя много стриктно. Ако знае, че отива към Украйна, няма да има /б.а. – изпращане на оръжие/, аз ще спазвам законите“, потвърди Никола Стоянов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.