РЗИ с препоръки към хората от наводнените села, за да не се стигне до епидемия

Снимка: Пиксабей

РЗИ-Пловдив отправи препоръки към хората в наводнените карловски села Богдан, Слатина и Каравелово, за да не се стигне до епидемия, предаде БНТ.

Здравните власти разпоредиха на кметовете на общините струпването, обработката и извозването на отпадъците да се прави под строг контрол, за да не се допусне те да станат източници на инфекция.

Кметът на община Марица Димитър Иванов заяви, че до края на деня боклуците да бъдат извозени до депо, а веднага след това във всяка къща да влезе фирма, която да направи дезинфекция. Всички предписания от здравната инспекция се спазват, каза той.

Началникът на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева препоръча на хората да използват лични предпазни средства при почистване на дворовете. При нараняване да почистват веднага раната, а хора с гадене и температура веднага да се обърнат към личния лекар, за да не се стигне до епидемия.

Д-р Димчева каза още, че водата не трябва да се ползва за пиене. Вчера отново е извършено пробонабиране, но ще се позволи употребата на вода за пиене, след като има трайни лабораторни резултати, че е годна.

Кметът Иванов допълни, че щетите от наводнението в Трилистник вече са описани, но все още няма оценка. Заяви, че ако някой в бързина и паника е забравил нещо да опише, да не се притеснява – ще бъде описано.

На едно семейство къщата е разрушена и те имат нужда да бъдат подслонени във фургони. Има много срутени селскостопански постройки.

Хората ще имат нужда от мебели и домакинска техника. В селото ще има нужда от възстановяване на улици.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.