Спецоперация в Бургас: Иззеха списъци с имена, злато и дебитни карти

Полиция

Специализирана полицейска операция срещу лихвари и евентуална търговия с гласове блокира бургаския кв. „Победа“ рано тази сутрин.

При обиск на къща на ул. „Хилендар“ 15 са открити голямо количество злато, дебитни карти и списъци с имена. Което дава основание да се смята, че може да се касае за търговия с вот за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври, считат от полицията.

По неофициална информация на Нова телевизия до момента има трима задържани – две жени и един мъж. Според бащата на собственика на обискирания дом синът му е работил в строителството, а сега е в Англия с дъщеря си. Той не знае дали той му е лихвар. Акцията продължава.

Същевременно специализирана операция, насочена към противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, както и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали, стартира и в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

За целта е изграден временен контролно-пропускателен пункт в района на пътен възел „Охлюва“. Униформените спират автомобилите и се прави обстойна проверка.