Петьо Цеков: ПП сгреши, като не влезе в предизборна коалиция с ДБ

Петьо Цеков

„Политиците първо трябва да осъзнаят, че са в криза. Тази политическа криза е по-страшна от енергийната и влачи след себе си всички лоши сценарии“, коментира зам.-главният редактор на “Сега“ Петьо Цеков в предаването (О)позиция на „Сега“.

“Възможно е ГЕРБ да се опита да състави правителство на малцинството. Не бива да забравяме, че 12 години Борисов управляваше именно така – никога не е имал мнозинство, винаги търсеше явни или скрити партньори. Такъв опит може да бъде направен и сега, но не вярвам в неговия успех. Настроенията на избирателите показват, че отиваме към поредни избори, които могат да се състоят февруари или март следващата година“, продължи зам.-главният редактор на „Сега“.

„Продължаваме промяната“ сгреши, като не влезе в предизборна коалиция с ДБ. Ако бяха направили така, сега десният блок щеше не само да е първа политическа сила, но щеше да диктува правилата на играта, коментира Цеков. “Тази самовлюбеност, която наблюдавахме в “Има такъв народ“, я има и в “Продължаваме промяната“, категоричен е Цеков.

На въпрос какво трябва да се направи, за да имаме стабилно правителство, Цеков отговори, че “единственото решение е електорална вълна“ на следващия вот, която може да бъде привлечена със “силна кампания, концентрирана върху определени личности и точно таргетирани послания“. Миналата година такава вълна се вдигна два пъти – и през лятото, и през есента, напомни зам.-главният редактор на „Сега“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.