Банда пенсионери и две деца разказват играта на бандитите

Баби и дядовци държат престъпниците под контрол с майтап и финес в изключително популярната поредица от романи на финландскошведската писателка Малин Клингенбери. Дори и да не си чел за предишните подвизи на Пенсионерския отряд, който кара подземния свят да трепери от страх, винаги можеш да се включиш.

След успеха на първите две книги („Патрик и Пенсионерския отряд“ и „Ирене и прахосмукачката за банкноти“) за българските деца идва нова порция приключения. Освен че забавляват, книгите възпитават подрастващите, а високото им литературно качество бе оценено с престижната награда за детска литература „Рунеберг“. Романите, издание на „Книги за всички“ са със забавни илюстрации.

Във „Фалшивата Бернис“ Бандита е бесен и има защо. Той и бандата му мошеници са в затвора от месеци – и вината е на Пенсионерския отряд! Затова Бандита търси начин да му отмъсти. Престъпничката Холи Момс, специалистка по химия, хипноза и правене на шпагати, е освободена от затвора. Когато се оказва, че тя също има сметки за разчистване с Пенсионерския отряд, Бандита обединява силите си с нея. Пенсионерския отряд сега е в опасност! Това новото приключение на Патрик и Ирене е също толкова забавно и интересно, колкото и предишните истории.

„Феноменалния Алфредо“ е спечелил голямата награда за детска литература „Рунеберг“. Патрик, приятелката му Ирене и Пенсионерския отряд отиват на Канарските острови. Те са сигурни, че могат да прекарат ваканцията си спокойно – не се вижда престъпник на хоризонта. Но съвсем скоро Патрик и Ирене се натъкват на съмнителни хора във фоайето на хотела… Има нещо странно в едрите недодялани лелки, които удивително приличат на бащата на Ирене – Бандита, и неговите мошеници. Те обаче трябва да са в затвора… И кой всъщност е мускулестият Алфредо, който винаги е заобиколен от фенове?

Това са забавни, брилянтни и с достатъчно напрежение романи, които се четат на един дъх и карат децата да обикнат книгите.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.