Банда пенсионери и две деца разказват играта на бандитите

Баби и дядовци държат престъпниците под контрол с майтап и финес в изключително популярната поредица от романи на финландскошведската писателка Малин Клингенбери. Дори и да не си чел за предишните подвизи на Пенсионерския отряд, който кара подземния свят да трепери от страх, винаги можеш да се включиш.

След успеха на първите две книги („Патрик и Пенсионерския отряд“ и „Ирене и прахосмукачката за банкноти“) за българските деца идва нова порция приключения. Освен че забавляват, книгите възпитават подрастващите, а високото им литературно качество бе оценено с престижната награда за детска литература „Рунеберг“. Романите, издание на „Книги за всички“ са със забавни илюстрации.

Във „Фалшивата Бернис“ Бандита е бесен и има защо. Той и бандата му мошеници са в затвора от месеци – и вината е на Пенсионерския отряд! Затова Бандита търси начин да му отмъсти. Престъпничката Холи Момс, специалистка по химия, хипноза и правене на шпагати, е освободена от затвора. Когато се оказва, че тя също има сметки за разчистване с Пенсионерския отряд, Бандита обединява силите си с нея. Пенсионерския отряд сега е в опасност! Това новото приключение на Патрик и Ирене е също толкова забавно и интересно, колкото и предишните истории.

„Феноменалния Алфредо“ е спечелил голямата награда за детска литература „Рунеберг“. Патрик, приятелката му Ирене и Пенсионерския отряд отиват на Канарските острови. Те са сигурни, че могат да прекарат ваканцията си спокойно – не се вижда престъпник на хоризонта. Но съвсем скоро Патрик и Ирене се натъкват на съмнителни хора във фоайето на хотела… Има нещо странно в едрите недодялани лелки, които удивително приличат на бащата на Ирене – Бандита, и неговите мошеници. Те обаче трябва да са в затвора… И кой всъщност е мускулестият Алфредо, който винаги е заобиколен от фенове?

Това са забавни, брилянтни и с достатъчно напрежение романи, които се четат на един дъх и карат децата да обикнат книгите.