Задържаха един от тримата най-издирвани от Европол българи

Един от тримата най-издирвани от Европол българи е арестуван в габровско село. Това става ясно от официално съобщение на МВР.

Операцията е проведена на 11 октомври от служители на сектор „Издирване“ – ГДНП. Действията са реализирани на територията на с. Зелено дърво, обл. Габрово, след продължително разследване за установяването на местонахождението и задържането на 47-годишния. Той бил обявен за издирване във връзка със 7-годишна присъда, постановена му от българските магистрати за международен трафик на хора през 2007 година, откогато е в неизвестност. Същата година е обявен за общодържавно издирване, а от 2013 г. – за международно от Интерпол, с „червен бюлетин“. От 2021 г. е един от тримата най-издирвани българи в платформата eumostwanted.eu, добавят от вътрешното министерство.

Криминалистите попаднали на следите му и след проведената специализирана полицейска операция мъжът, който се представял със самоличността на свой роднина, е установен и задържан в с. Зелена дърво. При последвал обиск на адреса, който е обитавал, е намерено незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси за него, твърди МВР.