Доброволците спират издирването на Александър, призоваха майка му на разпит

Александър е в неизвестност от миналия петък.

На  шестия ден от изчезването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник стана ясно, че разследващите са призовали майка му на разпит, съобщи бТВ. Радостина Цветанова живее във Великобритания, заминала е през август 2020 г. и оттогава не се е прибирала. Майката на Сашко е призована на разпит като свидетел.

Репортер на bTV снощи е успял да се свърже с нея по телефона, но тя е отказала всякакъв коментар и прекъснала разговора.

„Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, но има срок. В случай че не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, обясни Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Междувременно бащата вече допуска, че Сашко е отвлечен: „Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви бащата Александър Цветанов.

Издирването на детето продължава, но все по-малко хора участват. Тази сутрин стана ясно, че доброволците прекратяват  масовото търсене, обезсърчени от множеството фалшиви сигнали. „Докато няма солидна следа, а не „насоки“ от врачки, няма да се включваме, обясниха доброволци.

От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по „специфични места“, които няма да оповестяват. Полицаи, доброволци и близки обикалят не само Перник и горите около града, но и квартали на София, а също и в Радомир.

В издирването на момчето са включени кучета, хеликоптер и термокамери. От полицията проверяват всеки постъпил сигнал, но следи от детето няма. От прокуратурат заявиха, че няма доказателства за извършено престъпление срещу момчето.

12-годишната сирийка в Болярино е открита в задоволително състояние

След 7-часово издирване 12-годишното сирийско момиче от пловдивското село Болярино бе открито снощи живо в близкия парк, но в неподвижно състояние, с наранявания и в шок, съобщи Нова тв.

Сигнал за изчезването бе подаден вчера от майката и бащата, сирийски бежанци с шест деца. Те стоели на пътя и показвали снимка на местните в опит да им обяснят, че детето липсва, разказа кметицата на с. Болярино Стефка Милева. По думите й и родителите, и децата не говорят български, затова общуват предимно с жестове и мимики. Това е първи подобен случай в селото, каза още Милева.

Местните разказват, че децата никога не излизат без надзор, винаги са придружавани от родител и обикновено ходят в парка, в близост до дома им, както и до магазина в центъра на селото. Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева съобщи, че момичето е в задоволително състояние, било връзвано, има следи от насилие. Тя отказа да даде повече подробности.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.