Как бе заловен Осама бин Ладен – истината от топ журналиста на CNN Крис Уолъс

Денят е 27 август 2010 г. Трима служители на ЦРУ искат лична среща с директора на службата Леон Панета. По време на тази тайна среща те споделят на Панета, че след почти десетилетие търсене може би са намерили най-издирвания човек в света.

В “Обратно броене: Бин Ладен” (От Книгоиздателска къща “ТРУД”) журналистът Крис Уолъс представя вълнуващ разказ за последните осем месеца, довели до кулминационната мисия, когато Специалната военноморска група за развитие на военните действия, по-известна като Група шест на военноморските тюлени, се доближава до целта си. 

“Леон Панета седи безмълвен. Всичко му се струва прекалено идеално. Един от висшите служители на ЦРУ току-що му е разказал за “крепост”, триетажна къща на края на задънена улица в заможен квартал в Аботабад, Пакистан. Панета заду- шава вълната надежда и вълнение. Не иска да споделя оптимизма си с никой друг в залата. Нито усмивка. Нито “Гепи”. Не още…” С много екшън, динамизъм, проследявайки събитията минута по минута Крис Уолъс предоставя нова информация, събрана от задълбочените му интервюта с централни фигури, включително адмирал Уилям Х. Макрейвън – ръководител на операцията в Пакистан, както и с директора на ЦРУ Панета, държавния секретар Хилари Клинтън, министъра на отбраната Робърт Гейтс, съветника по националната сигурност Том Донилон и двама членове на екипа, които участват в нападението, включително специалния оператор, който убива Осама бин Ладен. 

“Обратно броене: Бин Ладен” е исторически трилър, изпълнен с интриги, екшън и нови данни за надпреварата за задържане и изправяне пред правосъдието на ръководителя на най-сериозната терористична атака в американската история. 

Крис Уолъс е водещ на CNN и на “Who is Talking to Chris Wallace?”, широкообхватна програма за интервюта по HBO Max. Преди това Уолъс е водещ на Fox News Sunday в продължение на осемнадесет години, където отразява всяко важно политическо събитие. Той е интервюирал множество американски и световни лидери, включително седем американски президенти, и е спечелил всяка голяма награда за новини за своите репортажи, включително три награди “Еми” и наградата Peabody. Aвтор e на бестселъра на New York Times на “Обратно броене: 1945 – Невероятната история на атомната бомба и 116-те дни, които промениха света”.

Мич Уайс е разследващ журналист в “Асошиейтед Прес” и носител на наградата “Пулицър”. През годините той е отразявал различни теми от военни нарушения, корупция по етажите на властта и корпоративни престъпления до срива на пазара за имоти и опасна медицинска апаратура. Той е и уважаван писател и съавтор на девет книги. 

Страница.бг припомня, че читателите вече познават авторите от първата им книга, която излезе на български език тази пролет – “Обратно броене: 1945” .

Можете да поръчате новата книга ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.