Бързи кредити за коледни подаръци

Коледните празници са близо. Коледа е празник, който свързваме с домашен уют, време с близките ни и разбира се – подаръци. По това време от годината обикновено се започва шеметно пазаруване. Обикаляме множество магазини с цел да изберем най-прекрасните подаръци за близките си. Често харчим доста повече от предвидените средства и след това ни е трудно да се възстановим финансово. Във време на инфлация и икономическа нестабилност на българите им е трудно да отделят от бюджета си за предколедни приготовления и подаръци. За това понякога се случва да вземем заем, за да запълним дупките в бюджета си и да прекараме пълноценни празници. Заслужава ли си да се вземе кредит за коледните празници?

Много българи теглят потребителски заеми преди празниците

За да се подготвят за Коледа и Нова година някои потребители вземат заеми. В зависимост от много различни фактори това може да бъде добро или пък лошо решение. Едни от най-вземаните заеми са бързите. Много потребители вземат бързи кредити в спешни ситуации или когато са похарчили заплатата си още в първите дни. Когато ни се появят неочаквани разходи също търсим пари на заем. Този тип кредити са удобни за вземане. Фирмите за бързи кредити кредитират голям диапазон от потребители и често имат изцяло онлайн процес.

Как Коледните празници да ни излязат евтино?

Повечето семейства се стараят Коледа да е празник изпълнен с изобилие. Като започнем от храната, минем през украсата и декорациите и стигнем до подаръците. Но когато бюджета ни не ни позволява да харчим спокойно е нужно да се ограничим. Ето няколко съвета как празниците да ви излязат изгодно.

– Пазарувайте от евтини магазини. Понякога един и същ артикул може да бъде открит на различни цени в различните обекти. Както знаем моловете са доста скъпи в момента, така че се насочете към магазините втора употреба и магазините ‘‘за левче‘‘. Там можете да намерите страхотни декорации и подаръци, които са в пъти по-евтини от тези в моловете. Няма смисъл да давате луди пари за коледни гирлянди и играчки например, когато можете да ги намерите на изгодни цени.

– Пазарувайте на едро и ползвайте карти за намаление. Когато имате клиентски карти за различните обекти – получавате отстъпки или пък натрупвате сума, с която след това можете да пазарувате. Следете различните промоции и се запасявайте.

– Направете си сами. Можете да изненадате близките си с ръчно изработени подаръци или сладкиши вместо да купувате.

– Купете подарък от благотворителен базар. Така едновременно спестявате и помагате.

– Планирайте покупките си. Направете си списък и пазарувайте по него. Така ще избегнете излишните и импулсивни покупки.

– Сравнете цените. В интернет има сайтове за сравнение на цените. Те ви помагат да се ориентирате къде можете да намерите най-изгодните стоки и услуги.

– Празнувайте вкъщи. Новогодишните куверти и ваканции са доста скъпи, така че ако бюджета не ви достига по-добре празнувайте вкъщи или сами организирайте парти.

Независимо дали решите да финансирате Коледата си като вземете бързи кредити или като спестявате, забавлявайте се, покажете на близките си, че са важни за вас и избягвайте неприятните емоции. Създайте си прекрасни коледни и новогодишни празници изпълнени със спомени.