Съдът остави в ареста мъжа, изтезавал кучето Мечо, залата аплодира

Кучето Мечо

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Захари Шулев, обвинен за насилие с особена жестокост над кучето Мечо. Мъжът бе задържан след публикувани в медиите и социалните мрежи клипове, съобщи Дир.бг. Животното беше намерено в безпомощно състояние, след като е било пребито в столичния квартал „Карпузица“ в нощта срещу 24 октомври.

Захари Шулев обжалва постановения му от Районния съд арест, а адвокатът му поиска той да бъде освободен, като посочи, че мъжът има постоянен адрес и работа.

Съжалявам за действията си, каза Шулев пред съда. След заседанието адвокатът му Николай Николов посочи, че Шулев няма други подобни прояви и не обяснява нищо за случая с кучето Мечо. И пред защитника си мъжът казал, че съжалява.

Днешното решение на съда е окончателно и бе посрещнато с бурни аплодисменти от защитници на животните в съдебната зала. Преди това  те протестираха пред Съдебната палата с искане за справедливост за Мечо. Според тях законите трябва на бъдат такива, че да не се стига до повече такива случаи.