Четем „Напръстник вълшебство“ – продължението на „Щипка магия“ от Мишел Харисън

Дългоочакваното продължение на „Щипка магия“, една от най-търсените ни книги през 2022 г., „Напръстник вълшебство“ от днес е по книжарниците с логото на издателство „Лабиринт“.

Красивата история е написана от британската авторка Мишел Харисън и ще допадне най-много на читатели на възраст между 8 и 14 г.

Безследно изчезнала сестра, таен остров и… напръстник вълшебство.

Ето какво ви очаква в продължението на „Щипка магия“:

Родовото проклятие, което тегне над сестрите Уидършинс: Бети, Флис и Чарли, е развалено и те вече могат да напуснат обвития в мъгла остров Кроустоун. Но ето че в „Джобът на бракониера“ най-неочаквано се появява загадъчно непознато момиче, което моли за помощ. Веднага след това обаче една от сестрите – Чарли, изчезва сякаш вдън земя и  Бети и Флис тръгват да я търсят – поемат на опасно пътешествие през мочурища и блата и се впускат в дръзко приключение с призраци, жестоки пирати и таен остров, който не е нанесен на никоя карта. Дали и този път ще успеят да спасят сестра си… а и себе си?

Мишел Харисън е родена през 1979 г. и живее в Есекс, Великобритания, заедно със сина си и трите си котки.

Преди да се посвети изцяло на писането, е работила в заведение, в пекарна, в книжарница, в издателство. Книгите ѝ за деца и юноши се радват на огромни тиражи и са преведени на много езици.